Haberler

    Korsan Oyun Konusunda Türkiye de Üst Sıralarda Yer Alıyor

    Menajerlik oyunu Football Manager 2013, Türkiye'de büyük ilgi görmüşe benziyor, ancak ne yazık ki yasal bir ilgi değil...

    Mahmut Saral - - Korsan yazılım, günümüzün en ciddi sorunlarından bir tanesi.

    Geliştiriciler ve yayıncılar tarafından baktığımızda, verilen emeğin karşılığında bir de yüksek miktarda para kaybının yaşandığını görüyoruz. Kullanıcılar tarafından baktığımızda ise, belki zahmetsizce bu yazılımlara ulaşılmak isteniyor; ancak sonrasında virüs, spam ve benzeri birçok zararlı uygulamayla karşılaşmak da büyük bir olasılık.

    Eh, haliyle tabii ki kopya kullanımını kimse önermiyor. Ancak, yapılan tüm indirim kampanyalarına rağmen hala büyük oranlarda kopya kullanımları da gözleniyor. Mesela yeni bir örnek; Football Manager 2013...

    Oyunun yapımcısı Miles Jacobson, London Games Conference 2013'te konuştu ve Football Manager 2013'ün korsan indirilme rakamlarına dair bilgiler verdi. Ne yazık ki en çok korsan indirilen ülkeler arasında, Türkiye de bulunuyor.

    Jacobson, oyunun crack'lenmesinden bu yana 10.1 milyon kez korsan olarak indirildiğini, korsan olarak indirilen ülkelerin başında ise, 3.2 milyon indirilme rakamıyla Çin'in geldiğini belirtti. Listenin 2. sırasında 1.05 milyon adetle maalesef Türkiye bulunuyor; ki özellikle son 2 yıldır bu serinin üyeleri, ülkemizde indirimli kampanyalar ve Türkçe dil desteğiyle satışa sunuluyor. 3. sırada da yaklaşık 782 bin indirilme rakamıyla Portekiz bulunuyor.

    Jacobson, "her bir korsan oyun = orijinal bir oyun kaybıdır" düşüncesini savunmuyor. Ancak yine de para kaybının olduğu açık. Sports Interactive'in tahminlerine göre, korsan sebebiyle satışlarda 176 bin adetlik kayıp söz konusu ve bu da 3.7 milyon doların elden uçtuğunu gösteriyor.

    Sitemizde yer alan Football Manager 2014 incelemesi için buraya bakabilirsiniz.

    Mahmut Saral - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Türkiye Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title