Haberler

Koronavirüs ile grip arasında ne fark var? İşte, Kovid-19 ile grip, nezle, alerji arasındaki farklar!

Uzmanlar girip, nezle, alerji ile Kovid-19'da birbirine benzer bulguların söz konusu olabildiğini ifade ediyor. Ancak yüksek ateş, kuru öksürük ve nefes darlığında mutlaka yeni tip koronavirüs değerlendirmesi yapılması gerektiği uyarısında bulundu. Peki, koronavirüs ile grip arasında ne fark var? İşte, Kovid-19 ile grip, nezle, alerji farkları! Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (16)

Mert Ören:

Yılbaşında Türkiye de binlerce kişi Domuz Enflüanza geçirdi. Belirtiler ateş dışında aynıydı. İnsanlar Korona virüsü geçirdiklerini düşünüp umursamıyorlar. Nefes borusunda şiddetli öksürük, sanki akciğer hastası olmuş gibi bir durum ve grib benzeri diğer rahatsızlıklar yaşandı. Birazda umursamama bundan da kaynaklı. İki hastalık farklı diye halkı bilgilendirmek lazım.

7
1
yanıtYanıtla
Xerxes:

Kes lan sesini!

yanıt2
yanıt5
8 aylık bebek:

Kesinlikle çok haklısınız. 8aylık bebeğim influenza testi yapılana kadar üç hafta iyileşemedi .Bir sürü antibiyotiği boşuna kullandık. Tanılandıktan sonra tedavi doğru şekilde sürdü. Çocuk iyileşti. Biz bunun domuz gribi olduğunu asla anlayamazdık. En son gittiğimiz drdan Allah razı olsun. Şu an çok korkuyoruz. Insanlar ne Olur durumu ciddiye alsınlar. Influenza bizi mahvetti, bunu asla hayal edemiyorum. Yüce Allah evlatlarımızı, sevdiklerimizi, bizleri korusun inşallah.

yanıt1
yanıt0
Gözlem:

1- Nezle olmuş birine, korona virüs bulaşı olabilir mi. ? Hemen hemen aynı türden oldukları için vücut direnci, korona''ya karşı daha aktif olacağı için dayanabilir mi. ? 2- Korona teşhisi pozitif rapor edilen hastaya kasten nezleye sebep olan virüslerden verilerek, vücüdun alarm sistemi harekete geçirilebilir mi. ? Atalarımız ne demiş. ? Çivi çiviyi söker. .

2
1
yanıtYanıtla
Dali:

Lokman hekime gitmek nane limon alip gaynatmak gerek anca ogle gecer.

yanıt1
yanıt1
Xerxes:

Efferin len

yanıt2
yanıt6
Selin:

Benim hafif boğaz ağrım var ateşim normal evden çıkmamayada özen gösteriyorum sence yeni virüse yakalanmışımmıdır

0
3
yanıtYanıtla
Tarık adıbelli:

Bı kontrole gitmelisiniz derim Selin hanım geçmiş olsun

yanıt0
yanıt0
Yuhh:

Geri zekalı çinliler... canlı ahtapot yiyorlar hayvan bunlar yaa.. başına bela gezegenin..

1
1
yanıtYanıtla
Metin:

5 ya da altı gundur aksamları hafif ateşim var ve terleme soğuk soğuk terlemem oluyor gözlerim kanlanmıştı şimdi azaldı öksürük tıksırmak ve nefes te şey yok bide simüslerim akıyor bu ne olabilir

0
1
yanıtYanıtla
Serdar:

Benim kulak arkası tarafından bas agri basladı bide isal odum osuruk var ama cok degil basim kollarım kasınıyor kasıdımmı kızarıyor kulak mememde bitane tas icinde varmiş gibi elime geliyor bide boyle az burun akıntısı oluyor internetbelirti testi virüs yokdedi.

0
0
yanıtYanıtla
Gökhan:

Senin en büyük sorunun beyninin olmayışı

yanıt1
yanıt2
Ateş cenk cakici:

Benim ateşim öksürüğün nefes darlığı yok sade ce gözlerim ve kollarımda ağrı var moto kuryeyim hijyen kurallarına uyuyom acaba bu yeni hastalık belirtisi ola bilirmi

0
0
yanıtYanıtla
DR:

Koronavirusun semptomları çok farklılık gösteriyor, sadece klinik olarak bir insana sen koronavirussun veya sen diğer üst solunum yolu hastalıklarına sahipsin denemez. Şüpheli temas, pcr testi, bt vs ve iyi bir anamez ile tam olarak net söylenebilir. Sadece semptomlardan bunu anlayamazsınız. Covid-19 hastalığının önemli bir kısmı özellikle gençlerde semptomsuz geçiyor, daha doğrusu buna hastalık dememek lazım, virüs sizde olsa bile, siz diğerlerine bulaştırsanız bile semptomunuz olmayabiliyor.

0
0
yanıtYanıtla
Nazli Aydin:

Hocam ,Bogaz enfeksiynm var az miktarda bütün iskeletimde kirginlik ağri var sağ kostalda 22 cm pilatinm ve yamam var sanki sag tarafm yara aciyor kemiklerm mümkün oldukca odamda duruyrm 3 gndr şikayetim gecmedi soguk alginligi gripmi acabaa anlamadmki tsk ederm

yanıt0
yanıt3
...:

Rabbim bizeri muhafaza eylesin amiinn

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title