Haberler

Koronavirüs için umut olan Türk profesör İbrahim Benter çalışmalarını anlattı: Zararı önleyeceğiz

Güncelleme:

Dünya'da Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, salgının önüne geçecek umut ışığı Türk profesörden geldi. Prof. Dr. İbrahim Benter koronavirüsün ortadan kaldırılmasıyla ilgili, "İnsan vücuduna virüs girmiş olsa bile zararı önlemiş olacağız" ifadelerini kullandı. Benter'in çalışmalarına Amerika'dan destek geldi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, salgının önüne geçmek için yapılan bilimsel çalışmalar da devam ediyor. Koronavirüs için umut olan KKTC Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, Amerika'dan da destek gördüğü çalışmalarını TRT Haber'e anlattı.

Koronavirüs için umut olan Türk profesör İbrahim Benter çalışmalarını anlattı: Zararı önleyeceğiz

"ÇALIŞMALARIMIZLA HASTALIĞA ÇARE OLACAĞIZ"

Virüsün çok ciddi bir şekilde yayıldığını ve yayılmasının da önlenemediğini belirten Prof. Dr. Benter, şunları söyledi:

"Bizim yapmamız gereken bu virüs vücudumuza girdikten sonra zararını nasıl önleyebiliriz? Benim 1991 yılında Amerika'da Cleveland Clinic Hastanesinde başlattığım çalışmalarda yeni bir sistemi ortaya çıkardık. Bulduğumuz yeni sistemde "angiotensin proteini" var. Biz bu proteini değişik şekillerde çalıştık ve birçok hastalığa da çare olabileceğini gösterdik."

Koronavirüs için umut olan Türk profesör İbrahim Benter çalışmalarını anlattı: Zararı önleyeceğiz

"İNSAN VÜCUDUNA GİRSE BİLE ZARARI ÖNLEYECEĞİZ"

"Dünyanın birçok yerinde bu sistemler üzerine çalışıyorlar. Burada virüsle ilgili önemli olan bilgi şudur: Bir virüs vücudumuza girdikten sonra hücrenin içine girebilmesi için bu proteini kullanıyor. Yani angiotensin dediğimiz protein kapı görevi yapıyor. Virüs bu proteine bağlanıyor, hücrenin içine giriyor ve problemleri çıkarıyor. Biz daha önce yaptığımız çalışmalarda bu kapıyı kapatabileceğimiz, bu proteini durdurabileceğimizi gösterdik. Eğer bu virüsle ilgili çalışmalarda bunu başarıp, bu proteini durdurursak kapıyı kapatmış olacağız. Virüs hücrenin içine giremeyecek ve zarar veremeyecek. Yani insan vücuduna virüs girmiş olsa bile hastalanmayacak, zararı önlemiş olacağız."

Koronavirüs için umut olan Türk profesör İbrahim Benter çalışmalarını anlattı: Zararı önleyeceğiz

"BAKAN KOCA İLE GÖRÜŞTÜK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kıbrıs'ta görüştüklerini söyleyen Prof. Dr. İbrahim Benter, "Sayın Bakanımız Fahrettin Koca ile bu konulardan da konuştuk. Sağ olsun bu çalışmaları çok ciddiye alıyorlar. Bir şeyler yapmak istiyorlar, çözüm bulmak istiyorlar. Bu konuda ben de destek verebileceğimi söyledim. İnşallah çalışırız, hem burada, hem Türkiye'de, hem Avrupa ve Amerika'da. Birçok insanın hastalanmasına ve ölümüne neden olan tarihte belki de ilk defa bu kadar ciddi bir problem yaşıyoruz. İnşallah buna bir çözüm buluruz." diye konuştu.

BENTER'E AMERİKA'DAN DESTEK GELDİ

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, geçtiğimiz haftalarda koronavirüsü ve kendi buluşlarıyla ilgili verdiği konferansta koronavirüsünün tedavisi için bir çözüm önermişti. Benter'in önerisine Amerika'dan destek geldi.

Dünyaca meşhur Science dergisinde yayınlanan bir makalede ABD'de University of Texas ve National Institute of Health'ten araştırmacılar Benter'in önerdiği metot üzerinden bir çözüm üretti.

Benter konferansta kendi bulduğu sistemin bir parçası olan ACE2 proteinini inhibe etmekle virüsün hücrelere girerek zarar vermesinin önlenebileceğini söylemişti. Covid-19'un genom haritası kullanılarak üretilen numuneler üzerine yaptıkları çalışmada koronavirüsün insan hücresine nüfuz etmesini sağlayan "anahtar" enzimi tespit ederek Benter'in açıklamalarını doğruladılar.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Koronavirüs Kıbrıs Haberler

500

Yorumlar (30)

Haci Dayi:

Bu adamin virus onleyecek hic gorunusu yok bundan olsa olsa cami imami yada muftu yardimcisi olur

12
55
yanıtYanıtla
Akif:

Biz Türk üz Ermeni birader insanları görüntüsüne göre asla yargilamayiz o işlere Ermeni tohumları Amerika ve Rus uşakları bakıyor senin gibi

yanıt25
yanıt5
Müslüman:

Muhtac kalacakcaksiniz o imam dediğin adama

yanıt30
yanıt4
yusufcuk:

koronavirüse yakalanırsan bu adamı fellik fellik ararsın. ya da cami imamı ararlar yakınların(tabi müslümansan ki bir müslüman böyle şeyler söylemez). insanları kutuplaştırmayın. imam da insandır. dinsiz de insandır.

yanıt17
yanıt7
..........:

Huzur Islamda!Ne geliyorsa bu gayrimüslimlerin kural tanımaz beslenme alışkanlıklarından geliyor!

29
10
yanıtYanıtla
Vay be:

Hacı dayı denen yamuk dinsizmisin nesin, geberince o küçük gördüğün imamın önünde musalla taşına dört elli uzanacaksın unutma! İki ayaklarıyla o imamların arkasına gidemeyenler sırt üstü önüne gelecekler bir gün!

11
1
yanıtYanıtla
Vay be:

Aman ha! İlaç şirketleri duymasın, adamı hemen kaybederler ona göre, zıkkım yiyesiceler bu virüsler falan hepsi onların başı altından çıkıyor!

12
0
yanıtYanıtla
CEM:

Laf değil icraat lazım. Zaman alehte işliyor. Ne varsa herkes eteklerindekini döksün

10
0
yanıtYanıtla
HACER:

aha, prof çözdü hem de türk. gel hacer gız izleyek . . .

8
1
yanıtYanıtla
türk doktorlar bulacak çaresini:

doktorlar profesörler bu lânet virüse insan vücuduna girdikten sonramı çare bulursunuz girmeden mi çare bulursunuz bir an önce bulun yoksa bütün çekik gözlülerden korkar kaçar, , olduk geçen gün bir çekik gözlü güzel bir kız dükkanın önünde vitrine bakıyordu içeriye girecek diye tedirgin oldum fakat girmedi sevindim bir günde bir turistik köyde kalabalık Çinli''lere denk geldik hepsinin ağzında maske vardı 30 metre uzaklarından geçtik ne olur ne olmaz diye elimizde değil ister istemez ürküyoruz

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title