Haberler
BBC

Koronavirüs: Çin'de 9 milyon nüfuslu Qingdao kentinde herkese 5 günde test yapılacak

Güncelleme:

Liman kenti Qingdao'da 12 yeni vaka tespit edilmesi üzerine, kentte yaşayan yaklaşık 9 milyon kişinin tamamına 5 gün içerisinde koronavirüs testi yapılmasına karar verildi.

Çin'in liman kenti Qingdao'da 12 yeni vaka tespit edilmesi üzerine, şehirde yaşayan yaklaşık 9 milyon kişiye 5 gün içerisinde koronavirüs testi yapılmasına karar verildi.

Kitlesel test kararı, yurt dışı kaynaklı yeni koronavirüs hastalarının tedavi olduğu bir hastaneyle bağlantılı 12 yeni vakanın ortaya çıkmasıyla alındı.

Qingdao'nun yerel sağlık komisyonu tarafından Çinli sosyal medya ağı Weibo'da yapılan açıklamaya göre, yeni tespit edilen vakaların altısı, herhangi bir semptom göstermiyor.

Yerel sağlık otoriteleri, ilk 3 gün 5 semtte testlerin yapılacağını, tüm şehrin koronavirüs testlerinin ise beş günde tamamlanacağını duyurdu.

Sağlık çalışanları ve hastanelerdeki yeni hastalar dahil olmak üzere 114 bini aşkın kişinin halihazırda test edildiği ve testlerden negatif sonuç alındığı bildirildi.

Kentte yaşayanların test için sıraya girdiğini gösteren görüntüler sosyal ağlarda paylaşılırken, Çin'de devlet denetimindeki Global Times gazetesi, test noktalarının sabah 7'den akşam 11'e kadar açık olacağını duyurdu.

Ulusal tatil etkisi

Çin'de 1 Ekim'de başlayan ulusal tatilin de yeni vakalarda etkisi olabileceği değerlendiriliyor. Global Times gazetesine göre Qingdao kenti bu dönemde 4,47 milyon turisti ağırladı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü olan 1 Ekim'i takip eden 8 günlük ulusal tatilde, 650 milyona yakın yerli turist, ülke içinde seyahate çıktı.

Qingdao ile aynı bölgede yer alan Jinan kentinde de 23 Eylül'den itibaren şehri ziyaret eden herkese koronavirüs testi yapılacağı duyuruldu.

Ay başında Qingdao kenti limanında çalışan iki kişinin koronavirüs testleri pozitif çıkmıştı ancak bu kişilerin koronavirüsü başkalarına bulaştırmadığı tespit edilmişti.

Ülke genelinde salgın kontrol altında

Çin'de bugüne kadarki koronavirüs vaka sayısı 85 bin 578, koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı ise 4 bin 634 olarak belirlendi.

Dünya genelinde yüksek vaka sayıları ve kısıtlamalar devam ederken, Çin genelinde koronavirüsün yayılımı büyük oranda kontrol altına alınmış durumda.

Belirli bir bölgede kümelenen koronavirüs vaka artışları tespit edildiğinde, vaka sayıları az olsa bile kitlesel test stratejisi izleniyor.

Küresel salgının ilk merkezi olan ve 11 milyon kişinin yaşadığı Wuhan kentinin de tamamına, Mayıs ayında koronavirüs testi yapılmıştı.

BBC Reality Check ekibi yaptığı analizlerde, 10 gün boyunca test edilen toplam kişi sayısının 9 milyon olduğu sonucuna varmıştı.

Kentte yüzlerce test noktası açılmış, binlerce sağlık personeli kitlesel test sürecinde yer almıştı.

BBC

Çin Halk Cumhuriyeti Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (5)

Ömer:

Adamların 5 günde yaptığı testi biz 1 yılda ancak yapıyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
Mesima:

Bi ara bulaşma azaldı diye yarı yarıya düşürmüşlerdi test sayısını. Bizdeki ölçüm sayısı komedi filmlerine aday

yanıt0
yanıt0
...:

Herkese günde 5 test yapılacak anlamı farklı oluyot başlik atmayımı bilmiyorsunuz ne biçim eğitim görmüşsünüz ya

0
0
yanıtYanıtla
Sulee:

Bu testlere güvenmeyin. Bi alman analizci burundan asilaniliyor diye bir video hazirladi, video hemen kaldirildi. Seytanin hilesi detaylardada gizli.

0
0
yanıtYanıtla
Nekadarcahilsin:

Dedi dünyaca ünlü Prof. Dr. Herbişeyelog

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title