Haberler

Korona virüs doğu turizmini de etkiledi

Güncelleme:

Korona virüs doğu turizmini de etkiledi Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Cumali Birol: "Bu bölgeye gelmek isteyen bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz" Tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde turizm olumsuz...

Korona virüs doğu turizmini de etkiledi

Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Cumali Birol:

"Bu bölgeye gelmek isteyen bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz"

BİTLİS - Tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde turizm olumsuz yönde etkilendi.

Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yurt içi turlarının olmaması, Van Gölü Havzası'ndaki tarihi ve turistik beldeleri olumsuz yönde etkiledi. Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde faaliyet gösteren Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Cumali Birol, normalleşme süreciyle birlikte yurt içi seyahat ve turizm turlarının başladığını belirterek, vatandaşları bölgenin güzelliklerini görmeleri için davet ettiklerini söyledi. Korona virüsten dolayı Van Gölü Havzası'nda turizm açısından bugüne kadar yaşanan en büyük sıkıntılardan birini yaşadıklarını belirten Başkan Cumali Birol, "Van Gölü Havzası'na gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen turların pandemiden dolayı iptal edildiğini gördük. Geçen yıl haziran ayının sonuna kadar en az 200-300 otobüslük kafileleri ağırlamıştık. Bu yıl bütün turlar iptal edildi. Pandemide rahatlatıcı rakamlar gelmeye başladı. İnşallah sezonu geç de olsa açacağız. Bizler bu bölgeye gelmek isteyen bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Bir nebze de olsun bu turizm sezonunu canlandırmamız lazım. Turizmin birçok bileşeni var. Lokantasından oteline kadar birçok insan bu işten ekmek yiyor. Dolayısıyla bunların şu an kapanma riski söz konusudur. Ağustos sonu ve eylül ayının başları gibi bu bölgenin turizminin canlanmasını bekliyoruz. İnşallah bu pandemi sürecini an az kayıpla bertaraf edeceğiz" dedi.

Van Gölü'nün gerek Bitlis ve gerekse Van ve ilçeleriyle birlikte müstesna iki ilin sınırlarında olan büyük bir göl olduğunun altını çizen Birol, "Dolayısıyla Van Gölü'nün altındaki batık ve şehir kalıntıları ile birlikte yanı başımızda Nemrut Krater Gölü, Ahlat'ta Selçuklu Mezarlığı'nın olması, hemen yanı başımızda Van Kalesi'nin olması, Akdamar Adası'nın olması turizm bileşenini bu manada gezilip görülebilir bir yer haline getiriyor. Gün geçtikçe Van Gölü Havzası'nın gelişmesi ve kalkınması için geçen yıllarda büyük emek sarf etmiştik. Geçen yıl bölgeye gelen turistlerle karşılığını da aldık. Pandemi sürecini dünyanın imtihanı olarak görüyorum. Türkiye bundan başarılı bir şekilde çıkacaktır. Bizler iyi bir konumdayız. Tedbiri elden bırakmayıp maskemizi kullanırsak kısa sürede başarıya ulaşacağız. Vatandaşlarımızı başta Bitlis, Ahlat, Adilcevaz, Van Gölü olmak üzere Van ilimize davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Koronavirüs Adilcevaz Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title