Haberler

Korona virüs çiçekleri vurdu, Öğretmenler Günü'nde satışlar düştü

Güncelleme:

Kayseri'de korona virüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime geçilmesi çiçekleri vurdu.

Kayseri'de korona virüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime geçilmesi çiçekleri vurdu. Satışların geçen senelere göre azaldığını söyleyen esnaflarda çiçekler tezgahta kaldı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında okulların kapatılarak uzaktan eğitime geçilmesi, çiçekleri olumsuz etkiledi. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde evlerinde kalan öğrenciler, öğretmenlerine hediye alamayınca çiçekçilerinde satışları düştü. Çiçekçi Erdem Sarı, öğrencilerin okula gitmedikleri için geçen yıllara göre satışlarının düştüğünü söyleyerek, "Bütün esnafı etkileyen işsizlik bizi de etkiledi. Okulların kapalı olması, öğrencilerin okula gitmemesi işlerimizi düşürdü. Öğrenciler daha öğretmenlerini tanımıyorlar ki kime çiçek alacaklar. Kimse okula gitmedi. O yüzden diğer senelere göre pandemi bu sene çok fazla etkiledi. Gündelik hazırlıklarımız ile iş olacak diye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çiçekçi Mehmet Bener ise pandemi nedeniyle adreslere teslimat yaptıklarını söyleyerek, "Öğretmenler Günü için tüm hazırlığımızı yaptık. Kayseri'de yaklaşık 150 tane çiçekçi var. Bütün meslektaşlarımız hazırlığını yaptı. Pandemiden dolayı okulların kapalı olması sebebiyle adrese teslimat yapıyoruz. Yakınları gelip çiçek alıyor. İster istemez işlerde düşüklük var" dedi.

Bu sene öğrencilerden çok öğretmenin yakınlarının hediye aldığını dile getiren esnaf İdris Yetimoğlu da, "Her sene olduğu gibi yine hazırlığımızı yaptık. Tabi çok büyük bir beklentimiz yok. Pandemiden dolayı okullarda kapalı. Öğrencilerden ziyade daha çok öğretmenlerin, aileleri, eşleri, anneleri ve babaları daha çok talep gösteriyorlar. Geçen seneler daha güzeldi insanlar görerek, seçerek alıyorlardı. Daha etkileyici oluyordu. Daha kalıcı bir hediye oluyordu. Şimdi ise sosyal medyadan siparişler üzerine yardımcı oluyoruz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Öğretmenler Günü Koronavirüs Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title