Haberler

Koronavirüs belirtileri nelerdir? Koronavirüsün tedavisi nasıl yapılır?

Tüm dünyada tedirginliğe yol açan ve yüzlerce kişinin can kaybına neden olan tüm dünyada merak konusu oldu. Korona virüs belirtileri nelerdir, koronavirüsün tedavisi nasıl yapılır ve koronavirüs nedir gibi soruların sıkça sorulduğu şu günlerde koronavirüsün detayları araştırılıyor.

Kendisine çeşitli değişimler farkeden ve coronavirüsün kendisine bulaşıp bulaşmadığını merak edenler koronavirüs nedir, korona virüs belirtileri nelerdir ve koronavirüsün tedavisi nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını araştırdı. Peki korona virüs nedir, belirtileri nelerdir ve tedavisi nasıl yapılır?

KORONA VİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hastalık, 2-14 gün süren bir kuluçka süresinden sonra birden başlayan yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı ile karakterlidir. Bazı hastalarda boğaz ağrısı ve burun akıntısı da görülmüştür. Hastalık genellikle orta-ağır bir klinik seyir göstermektedir.

Koronavirüs belirtileri:

İştahsızlık ve kilo kaybı

Baş ağrısı

Boğaz ağrısı

Ateş

Halsizlik ve durgunluk

Karın bölgesinin şişmesi

Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi

Solunum sorunları ve nezle

Denge sorunları

İshal

Bulantı – Kusma

Genel psikolojik durumda değişme, mutsuz ifade

Ağır vakalarda organ yetmezliği görülebilir.

KORONAVİRÜS NEDİR?

Korona virüsler hayvanlardan insanlara bulaşan ve soğuk algınlığından ciddi zatürreye bağlı solunum yetmezliğine ve ölümlere yol açabilen geniş bir virüs ailesidir. Aslında çoğumuzun bu virüsün bilindik tipleri ile defalarca karşılaştığı ve defalarca soğuk algınlığı geçirdiği söylenebilir. Ancak hayvanlar arasında dolaşan bazı türler insanın bağışıklık sistemine tamamıyla yabancıdır ve insana bulaştığında daha önce SARS ve MeRS salgınlarında olduğu gibi ciddi sonuçlara yol açabilmektedir. SARS virüsünün misk kedilerinden, MeRS virüsünün ise tek hörgüçlü develerden bulaştığı bilinmektedir. Yeni koronavirus salgınının Wuhan şehrinde bir deniz ürünleri toptan satış pazarından kaynaklandığı düşünülmekle birlikte hangi hayvandan bulaştığı henüz kesinlik kazanmamıştır.

KORONAVİRÜSÜN TEDAVİSİ

Koronavirüs zatürreye neden olduğundan, antibiyotiklerin hiçbir faydası yoktur. Grip hastalığına karşı geliştirilen antiviral ilaçlar da tedavi sürecini başlatmaz. Corono virüsü semptomları gösteren insanlar hastaneye kaldırıldıklarında, akciğerleri, diğer organları ve sıvı seviyeleri için destek alırlar. Corona virüsü yüzünden hastalananların iyileşme süreci, bağışıklık sistemlerinin gücüne bağlı olarak değişecektir. Corona virüsü kaparak ölenlerin zayıf bağışıklık sistemine sahip oldukları gözlenmiştir.

Koronavirüs belirtileri nelerdir? Koronavirüsün tedavisi nasıl yapılır? Koronavirüs nedir?

Koronavirüs belirtileri nelerdir? Koronavirüsün tedavisi nasıl yapılır? Koronavirüs nedir?

Koronavirüs belirtileri nelerdir? Koronavirüsün tedavisi nasıl yapılır? Koronavirüs nedir?

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

Dilek:

Bennim 6 gününün virüsle Aştım hastasıyım ve şimdide ç buok Karnım şişiyor ve hazımsızlık var

0
0
yanıtYanıtla
Dilek:

Bennim 6 gününün virüsle Aştım hastasıyım ve şimdide çok Karnım şişiyor ve hazımsızlık var

0
0
yanıtYanıtla
O:

gözlerde renk değişikliği mi korkutucu!!!

0
0
yanıtYanıtla
Pinokyo1734:

Biraz saksıyı çalıştır Bilgin...Corona virüsü kaparak ölenlerin zayıf bağışıklık sistemine sahip oldukları gözlenmiştir. anladıııı

0
0
yanıtYanıtla
Bilgin:

Korona virusunun tedavisi, elleri ayakalari yikasanda bir cozum yolu degildir . Temizlik yapilmasi gereken ihtimallerden biridir sadece , Korana virusunun bir tek tedavi cozumu var iki uc gundur kafamda cozmeye calisiyorum. Ve en sonunda cevabi buldugumu dusunuyorum, Yuzlerce binlerce Labaratuvar da calismalar yapilsa yinede fayda etmeyecek gibi gorunuyor . buldugum cozum yuzde yuz bu soruna cevap verecegine inaniyorum arkadaslar.

0
0
yanıtYanıtla
AYI:

Hiç ebene danıştın mı bu konuda , konuşursan selam söyle.

yanıt2
yanıt1
Chivas:

Pr. Doktor sun snrm kendim corona virusluyum boş yapma jdjwkbfkr

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title