Haberler

Köroğlu'nun Ayak İzlerinde"

Bolu'da, "Köroğlu'nun Ayak İzlerinde" konseptinde doğa yürüyüşü gerçekleşecek.

Bolu'da, "Köroğlu'nun Ayak İzlerinde" konseptinde doğa yürüyüşü gerçekleşecek.

Bolu Belediyesinden yapılan açıklamada, dünyada yaşanabilir iller arasında ilk 10'a girmeyi hedefleyen Bolu'nun, tabiatıyla göz doldurmaya devam ettiği bildirildi.

Türkiye'nin en uzun doğal yürüyüş parkurlarına sahip Bolu'nun her hafta sonu gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri ile Türkiye'den ve dünyadan birçok doğaseverin ilgisini çekmeye devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Bolu Belediyesi ve Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği tarafından her hafta sonu gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri kapsamında bu hafta sonu "Köroğlu'nun Ayak İzlerinde" konseptinde Köroğlu Dağları'nda bir yürüyüş düzenleneceği duyuruldu.

Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği Başkanı Muzaffer Yıldırım'ın da şu ifadelerine yer verildi:

"Zorlu bir parkur olacak. 2013 yılından bugüne her hafta sonu doğaseverlerle trekking ve doğa yürüyüşleri düzenliyoruz. Üç yıldır yaklaşık 4 bin kişi doğa yürüyüşlerimize ve trekkinglerimize katıldı. Bu hafta 'Köroğlu'nun Ayak İzleri' konseptinde, Köroğlu Dağları'nda yürüyeceğiz. Bu parkurumuz 17 kilometre. Buralar saklı kalmış doğa harikaları. Doğaseverler buralara hayran kalıyor. Amacımız Bolu'yu en güzel şekilde tanıtmak. Bolumuzun sadece Abant, Gölcük ve Yedigöller ile kısıtlı olmadığını çok daha güzel doğa harikalarının olduğunu göstermek."

Açıklamada, doğa yürüyüşleri ve trekkinglere katılmak isteyenlerin internet üzerinden www.bolu.bel.tr adresi etkinlik sayfasından ve Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneğinin facebook sayfası üzerinden kayıt yaptırabileceği ve gerçekleşecek yürüyüşleri buradan takip edebilecekleri de bildirildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Bolu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title