Haberler

PYD'den Ayrılan İsimden Korkunç İtiraf: Binlerce Silah Türkiye'ye Sokuldu

Güncelleme:

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin saflarında IŞİD'e karşı 11 ay savaşan Halep'in Mumbuç kasabasından Ömer Mamaş, yaşadıklarını anlattı. Mamaş, otomatik tüfekler, roketler ve el bombaları ile birlikte binlerce silah ve merminin Türkiye'ye kaçak yollardan girdiğini, beraberinde Kandil'e de bir kısım silahların götürüldüğünü ifade etti.

2014 yılı Eylül ayında Kobani'ye saldırı başlatan IŞİD'e karşı ABD ve Avrupa ülkelerinin PYD'ye verdiği silahların 8 ay önce Türkiye'ye sevkedilmeye başlandığını söyleyen Ömer Mamaş, o dönem Suruç ve Kamışlı'da bu amaçlı sınır noktaları oluşturulduğunu açıkladı.

"YPG, YAPTIKLARI İLE IŞİD'İ ARATIR"

Kandil'in her konuda belirleyici olduğunu ve Kobani ve Tel Abyat bölgesindeki PYD'li komutanların her adımda Kandil'de bulunan PKK liderlerinden talimat aldıklarını anlatan Ömer Mamaş, Kobani'de Türkiye'den gelen binlerce militanın eğitim gördüğünü kaydetti. PYD'ye katılmasını anlatan Mamaş, "Köyümüz 19 ay önce IŞİD tarafından işgal edildi ve bu işgale son vermek için birçok akrabamla birlikte PYD ile birlikte IŞİD'e karşı savaştım" ifadelerini kullandı.

Mamaş, Tel Abyat'ın PYD-YPG tarafından ele geçirilmesi ile birlikte her şeyin değiştiği bilgisini verdi. Ömer Mamaş, bölgede birçok Arap ve Türkmen köylerine yönelik onlarca yağma ve zorla göç ettirme hadisesine şahitlik ettiğini YPG'nin yaptıkları ile IŞİD'i aratan icraatlara imza attığını söyledi.

TÜNEL KAZARAK NAKLETTİLER

PYD bileşenlerinden Burkan el Fırat bünyesinde savaştığını ve Türkiye'den gelen DHKP-C, MLKP ve TKPM-L örgütlerinden 4 binden fazla militana eğitim verdiklerini belirten Ömer Mamaş, "90 günlük eğitim sürecinden sonra bazı militanlar cepheye giderken bir kısmı da Türkiye'ye geçiyor" dedi.

Mamaş, "Suruç sınırları içerisinde yer alan Ali Gör Dağı civarından ve Kamışlı bölgesinden yapılan sevkiyatlar, sabaha karşı saat 03.00 ile 05.00 arasında gerçekleşiyor. Sınırda kontrollerin arttığı dönemlerde PYD militanları tarafından tünel kazılarak Türkiye tarafına silah nakli yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Örgütün ayrılan tüm fertlere ölüm fermanı çıkardığını ve hiçbir farklılığa tahammül edilmediğini açıklayan Mamaş Kobani ve Tel Abyat'ta onlarca ABD, Avrupa ve Rusya'dan gelen uzmandan silah ve savaş stratejileri konusunda eğitim aldıklarını da sözlerine ekledi. (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (81)

Vatansizlik kötü:

Terörün her türünü kınıyorum, hepsi kötü. ..PKK terörü de daeş gibi. .bir farkı yok, Kürtleri koruduğunu anlatan bu terör örgütü PKK; daeş in aynısı, terörün masum hale gelmesi için çaba sarf ediyor bu PKK, Terör masum OLAMAZ

55
7
yanıtYanıtla
x:

Bu mu ypg li tras olsaydi belki inanirdik.

45
14
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı:

Bu arkadaşın dediği Dogru çünkü birleşmiş milletler ve Uluslar arası af örgütleri PYD yi defalarca kınadılar çocuk savaşçı çalıştırıyor ve arapları türkmenleri sürüyor ve evini terk eden lerin evini dozerlerle yıkıyor bu olay uydu tarafındanda teyit edildi ve uluslararası basınla paylaşıldı, Selhoda burada çocukları daga çıkanlar için miten para alıyorlar diyordu demiyorki çocukların yaş ortalamsı 13-15 daha reşit değil kendi isteğiyle gitse ne olur bu kadar insanlıktan nasip almamış

44
12
yanıtYanıtla
konyalı:

sana gazete deyenın ne edeyım

35
17
yanıtYanıtla
AHMET:

Siz beyaz şhow seyretin, orda çok güzel bilgiler var :)

yanıt4
yanıt0
tuncay:

yalan atmasını da beceremiyorsunuz ALLAHcc sizi kahır etsin. . ediyorda. işiniz güçünüz yalan haberle üstünlük kazanmak çabasındasınız. . birde haberin kaynağına bakın yeni şafak tam bir yalan makinası

27
18
yanıtYanıtla
Oz:

O lav silahları, bazukalar Türkiyede mi yapıldı. Rus yapımı olduğu halde! Bence yediremiyorsunuz.

yanıt9
yanıt0
turk ali:

yalana bak yenı şafak bu gazetedekı yalancılar kadar insan gurmedım

40
5
yanıtYanıtla
Pehhh:

işidi aklamak için yapılan bu habere ancak koyunlar ve ülkücü geçinen yobazlar inanır

23
21
yanıtYanıtla
van:

İşid ve PKK aynıdır .amaçları İslam dini

32
12
yanıtYanıtla
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title