Haberler

Körfezde Yatırım Şenliği

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Körfez İlçelerinde Kırsal Kalkınma Destekleme Projesi Kapsamında Tamamlanan 1. Etap Tesislerinin Açılışını Yaptı.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, körfez ilçelerinde kırsal kalkınma destekleme projesi kapsamında tamamlanan 1. etap tesislerinin açılışını yaptı.

Açılış törenlerine Vali Selahattin Hatipoğlu, Havran Kaymakamı Fatih Genel, Ak Parti Milletvekili İsmail Özgün, Tarım Bakanlığı Destekleme Genel Müdürü Mustafa Taşar, Balıkesir İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Akif Okur, İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun Havran Belediye Başkanı Levent Gökalp, Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, Havran Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Önder ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Hatipoğlu ilk olarak Havran'da çevre yolu üzerinde bulunan Sönmezler Süt ve Süt Ürünleri tesislerinin açılışını yaptı. İşletme sahibi Kadir Sönmez, devletin verdiği desteğe teşekkür etti.

Balıkesir Ak Parti Milletvekili İsmail Özgün, "Balıkesir'de bu tarz modern işletmelerin sayısının artması bizleri memnun ediyor. Girişimcilerimizin her zaman yanındayız." dedi.

Tarım Bakanlığı Destekleme Genel Müdürü Mustafa Taşar da yaptığı konuşmada, Balıkesir'in bir tarım şehri olduğunu belirterek, yeni açılan tesisin hayırlı olmasını diledi.

Balıkesir İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun ise, "Bu nüfusun refah ve hayat standardını yükseltmek, aynı zamanda köyden kente olan göçü azaltmak, şehirde ne varsa onu sağlayarak kadın çocuk ve çiftçimizin üretim potansiyelini artırmak hedefimizdir. Program 2006-2010 yılı arasında tarım strateji uygulanmakta olup, ilimizde şu ana kadar Türkiye genelinde uygulanan 3 etap burada da uygulanmıştır. İlk etapta 4 adet, 2. etapta 10 adet, 3. etap ise 19 adet ekonomik yatırım projesi kesin onaylamıştır. Bu alanda yatırımcıya 2 milyon 529 bin 456 YTL. hibe ödemesi yapılmıştır. Bunu diğer katılımcı payla 4 milyon 730 bin 720 YTL olacaktır. 3. etabın tamamlanması ile ilimize toplam 10 milyon 326 bin 109 YTL'lik bir yatırım gelmiş olacak. 310 kişi istihdam edilecektir. Bu projelerin asıl hedefi köyden kente göçü azaltmak. İkincisi tarımdaki ürünleri işlemiş hale getirerek katma değer ilave ederek çiftçimizin ve bölge halkının hayat standardını yükselmektir. Bu yatırımlar ülkemize milletimize ve yatırımcılara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Hatipoğlu da, "Balıkesir ili toplam hayvani ürünler sıralamasında Türkiye'de birinci sırayı, tarım ürünleri sıralamasında da Türkiye'de üçüncü sırayı almaktadır. Tarıma ve tarıma dayalı sanayisi ile Balıkesir ülkemizin önde gelen illerinin biridir. 2007 yılında doğrudan destek başta olmak üzere çeşitli destekleme sonucunda 95 milyon YTL ile çiftçilerimiz desteklenmiştir. Bu çok önemli bir rakamdır. Balıkesir'imizin son yıllarda büyük bir gelişme içerisindedir. Gelişmiştir diyoruz. İzmir ile Bursa arasında sıkışmış, belki de kendini gösterememiş bir il olarak nitelendirilse bile, şu anda Balıkesir, çevresel faktörler dikkate alındığında Türkiye'nin gelecekte en önemli illerinden biridir. Bu açıdan bizlere büyük görevler düşmektedir. Havran'da açılışını yapacağımız 3 tesisin ilçedeki işsizlik oranını düşürecektir" şeklinde konuştu.

Ardından protokol üyeleri Gümüşler Zeytincilik San.Ve Tic Ltd Şti'nin ilçe girişindeki tesisin açılışını yaptı. İşletme sahibi Fatih Gümüş Vali Hatipoğlu'na tesis hakkında bilgiler verip tesisi gezdirdi. Heyet daha sonra Or-Yağ'ın açılışını yaptı. Açılış sırasında Vali Hatipoğlu'na tesisi oğlu için açtığını belirten anne Güzin Yıldırım," Oğlum 35 yaşındaydı. İlçenin sevilen simalarındandı. Karıncayı bile incitmemiştir. Güre beldesi yakınlarında alkollü bir sürücünün kurbanı oldu. Oğlumu trafik terörüne kurban verdim" diyerek gözyaşlarını tutamadı. Vali Hatipoğlu çok üzüldüğünü belirterek Yıldırım ailesine başsağlığı diledi. Daha sonra işletme müdürü Pınar Yıldırım, tesisin 140 ton kapasite ile körfezin en yüksek kapasiteli en yüksek, verimli, en temiz modern kontinü zeytinyağı fabrikası olduğunu belirtti.

Hatipoğlu ve beraberindeki heyet Burhaniye Pelitköy'de Armağan Zeytin ve Zeytinyağı İnş. Gıda. Ltd. Şti., Ayvalık Bağyüzü köyünde İzbay Gıda San. Ltd. Şti, Ayvalık'ta Hüseyin İbrahim Ustalı ortaklığı, İvrindi'de son olarak Seyit Oğulları Süt ve Süt Ürünleri Tic. Ltd. Şti'nin tesislerinin açılışlarını yaptı.

(BT-MŞ) 10.03.2008 17:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title