Haberler

Körfez Ülkelerinden İş Adamları Şanlıurfa'da

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ile Karacadağ Kalkınma Ajansının (KKA) ortak organizasyonuyla Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Bahreyn'den 50 iş adamı, tarım ve hayvancılık alanında Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu.

Körfez ülkeleriyle tarım ve hayvancılık alanında ticareti geliştirmek ve bu ülkelerden bu alanlarda bölgeye yatırımcı çekmek amacıyla Türkiye'de bulunan Arap girişimciler, Şanlıurfa'da bir otelde Vali Güngör Azim Tuna, GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAP BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil ve ilgililerle bir araya geldi.

Şanlıurfa'daki tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmalarla ilgili bilgi alan iş adamları, yetkililerle iki ülke arasında yapılacak yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Vali Tuna, kentin tarım ve hayvancılık anlamında önemli bir merkez olduğunu anımsatarak, GAP'la birlikte bu çalışmaların dahada arttığını belirtti.

Yabancı yatırımcıların kentte bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Tuna, Şanlıurfa'nın yıllardan beridir, insanların huzur ve güven içinde yaşadığı bir kent olduğunu anlattı.

Güngör Azim Tuna, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Burada geniş bir topluluğu besleyen potansiyel var, burada gelecekte hem tarımda hem hayvancılıkta, ticarette çok önemli fırsatlar var iş gücü sıkıntısı yok. Burada yatırım yapmak isteyenlerle ilgili devletimizin sunduğu çok önemli destekler var. Bizde kentte koordineli çalışarak burada yatırım yapmak isteyen insanlara da yardımcı oluyoruz." dedi.

Heyet Başkanı Macid Al Hamis de kendilerine güzel bir misafirperverlik gösteren Vali Tuna ve ilgililere teşekkür etti.

Bölgenin tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelini yakından görme fırsatı bulduklarını ifade eden Hamis, şunları kaydetti:

"Diyarbakır'dan buraya gelinceye kadar yolda gördüğümüz ovalar, hayvancılık ve tarım açısından verimli araziler ve yemyeşil tarlaları görmekten oldukça memnunuz. Şanlıurfa ve bütün Ortadoğu toprakları enbiya tarihiyle dolu güzel ve bereketli topraklardır. Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki siyasi irade son zamanlarda çok iyi durumdadır. Bu uyumlu siyesi birlikteliği ticarete, yatırıma dönüştürmek için hep birlikte hareket edeceğiz inşallah. İşte bu ticari heyetin buraya gelmesinin nedeni iki ülke arasındaki dayanışmadır. Hayvancılık ve tarım alanında önemli işlere imza atmak istiyoruz. Biz sizin teknolojik anlamda çok iyi olduğunuzu biliyoruz. Bu noktada ortak büyük yatırımlar yapıp, projeler geliştirmek istiyoruz. Bu bir başlangıçtır inşallah bu tür ziyaretlerimiz devam edecek."

TYDTA Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli ise Körfez ülkelerinden gelen 50'ye yakın iş dünyası temsilcisi için sektörel tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Ziyaretin verimli geçtiğini vurgulayan Rumeli, "Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki tarım ve hayvancılık sektörlerine ve bu alanlarda muhtemel yatırım ve iş birliği imkanlarını misafirlerimize tanıtıyoruz. Misafirlerimiz, bölgede bu konularda büyük bir ticaret ve yatırım potansiyelinin mevcudiyetini ilk elden gözlemleme imkanı elde ediyorlar. Aynı zamanda, bölgenin iş dünyası temsilcileri ile yakından tanışma imkanı buluyorlar. Karacadağ Kalkınma Ajansı ile yürüttüğümüz bu kapsamlı ve önemli etkinliğimizle son dönemde hız kazanan ve gelişmekte olan ülkemiz ve Körfez ülkeleri arasındaki ilişkilere katkı sağlamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyelerin verildiği toplantıdan sonra yabancı yatırımcılar, Şanlıurfa'daki besi çiftlikleri, sera bölgeleri ve ilgili alanları ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi elde etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Güngör Azim Tuna Suudi Arabistan Karacadağ Şanlıurfa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title