Haberler

Körfez'den Türkiye'ye Örnek Müftülük Binası

Körfez Belediyesi tarafından yapılan ve tamamlanan yeni müftülük binası düzenlenen törenle açıldı.

Körfez Belediyesi tarafından geleneksel mimariden esinlenilerek projelendirilen ve içerisi son teknoloji ile donatılan Körfez İlçe Müftülüğü yeni hizmet binası, törenle hizmete açıldı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Vatandaşların dini hizmetlerini daha rahat ve hızlı şekilde alabilmelerine olanak sağlamak amacıyla projelendirilen Körfez İlçe Müftülüğü Hizmet Binası, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyor. Açılışı yapılan tesis Körfez Belediyesi'ne 2 Milyon 500 bin TL'ye mal oldu. Tamamı Körfez Belediyesi'nin kendi öz kaynakları ile yapımı tamamlanan 4 katlı yeni ilçe müftülüğü hizmet binası içerisinde; Kur'an Kursu, mescit, 300 kişilik konferans salonu ve hizmet birimlerinin yer alıyor. Özellikle umre ve hac döneminde yaşanacak yoğunluklar da göz önünde alınarak tasarlanan yeni bina, 'akıllı bina' özelliği de taşıyor.

Gerçekleştirilen açılışta ilk olarak konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Böyle güzel bir yerin İlçemize kazandırılmasının en önemli etkisi İl Müftümüz. Talep etmeden yatırım gelmez. İlçemize yakışan bir bina istiyorduk. Sonunda buna kovuştuk. Bizim din hizmetlerini verdiğimiz alanların en müstesna müesseseler olması lazım. Bu noktada, 2 Kuran Kursu tamamladık. 3 tanesi daha devam ediyor. 4 Camiyi Belediyeyi bizler yapıyoruz. Bu hizmetlerin önünü açan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. 4-6 yaş çocuklarımızın hizmet alamsı için camilerimizde sınıflar açtık. Bu gençler bizim geleceğimiz. 15 Temmuz'da hain FETÖ örgütünün neler yapabileceğini gördük. Bizler Körfez olarak aziz milletimizin yanında, özellikle diyanet işlerimizin her zaman yanında olacağız. Yeter ki bu millete gerçek manada Allah'ın dinini hakkıyla öğretelim" dedi.

Binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden İl Müftüsü Yusuf Doğan, "Bu güzel binanın açılması için emek harcayan Diyanet İşlerine ve Körfez Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bundan önceki açılışı umrede olduğunu duyduğum İbrahim Karaosmanoğlu ile 4-6 yaş grubuna hizmet veren yerde yapmıştık. Orada şimdi Belediyemiz sera yapıyor. Kendi domatesini kendi yetiştirsin, kümes hayvanlarını öğrensin diye. Bu imkanların yanında aşkımız, samimi gayretlerimizin artmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Hizmetin tüm toplumu ilgilendirdiğine değinen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Traşçı, "Mübarek bir günde burada hayırlı bir iş için bir araya geldik. Bu müftülük sitesinin hayırlı olmasını diliyorum. Devletimizin toplumumuz ve insanlarımız için hizmet ettiği değişik kurumları var. Toplumumuz nezdinde her kurum ayrı bir itibara hizmet. Müftülüklerimiz, genel teşkilatımız halkımız için ayrı bir yer teşkil ediyor. Onların sunduğu hizmet ayrıcalıklı bir iş. Küçüğünden, büyüğüne herkesi ilgilendiren bir hizmet sunuyorlar. O bakımdan bizim müftülükler olarak yaptığımız hizmet farklı bir hizmet alanı ortada duruyor. Değerli misafirler böylesine güzel bir müesseseyi hayata geçiren Belediye Başkanımız İsmail Baran'a teşekkür ediyorum. Bizim milletimiz gerçekten hayırsever bir millet. Bu kurumların açılmasında siz halkımızın emekleri çok önemli" şeklinde konuştu.

Kurumun hayırlı olması temennisinde bulunan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Diyanet İşleri kurulduğu andan itibaren önemli görevleri gerçekleştiriyor. İl Müftülüğümüz ve ilçe müftülüklerimiz toplumun din eğitiminin giderilmesini sağlıyor. Fiziki şartlarının burada olduğu gibi ilçelerimizde iyileştirilmesi gerekiyor. Ben İlçe Müftülüğümüze ve Körfez Belediye Başkanımızın yanı sıra Körfez halkına da çok teşekkür ediyorum. Bu dayanışmanın ve iş birliğinin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu kurumun hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy Kuran Kursu öğreticisi Saffet Yiğit'in Kuran tilaveti ile açılış gerçekleştirildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Hüseyin Aksoy İsmail Baran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title