Haberler

Körfez'de 3 Dolum Tesisi Kapatılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gayrı Sıhhi Müesseseler İnceleme Kurulu, Körfez İlçesinin Atalar Mahallesi'nde Bulunan ve İnsan Hayatını Tehdit Ettiği Belirlenen 3 Dolum Tesisini, Ruhsatsız Olduğu Gerekçesiyle Kapama Kararı Aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gayrı Sıhhi Müesseseler İnceleme Kurulu, Körfez ilçesinin Atalar Mahallesi'nde bulunan ve insan hayatını tehdit ettiği belirlenen 3 dolum tesisini, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapama kararı aldı.

Körfez ilçesi Atalar Mahallesi'nde yerleşim alanı içinde bulunan Turkuaz Dolum Tesisi'nde 12 gün önce trafo kıvılcımından çıkan yangın yüzünden yaşanan büyük tehlike, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle önlenmişti. Bölgede toplam 160 ton gaz ve yanıcı maddeyle 4 aracın zarar gördüğü yangın sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan inceleme tamamlandı. İnceleme sonunda Atalar Mahallesi'nin yerleşim alanı içinde bulunan Zülfikarlar Kimyevi Maddeler Depolama ve Dolum Tesisleri A.Ş, Akça Kimyevi Maddeler Nakliyat Ticaret Sanayi A.Ş ile Berke Kimyevi Maddeler Nakliyat Ticaret Limitet Şirketi'nin ruhsatsız olduğu belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş başkanlığında toplanan Gayrı Sıhhi Müesseseler İnceleme Kurulu, tesisleri masaya yatırdı. Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Mehmet Çeliker, İtfaiye Daire Başkanlığı Emin Pehlivan, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç, Çevre ve Koruma Daire Başkanı Nemci Kahraman, Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Kocaeli Sanayi Odası temsilcisi, Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü temsilcisinin katıldığı toplantıda, ruhsatsız oldukları, insan sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle üç tesisin de kapatılmasına karar verdi. Kapama kararı tesislere yazılı olarak bildirilerek, noksanlıklarını tamamlamaları ve güvenlik önlemlerini almaları istenecek.

Öte yandan yan yana olan 3 tesiste 12 gün içinde ikinci kez yangın çıktı. Dün Turkuaz Dolum Tesisi'nde çıkan yangın, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin anında müdahalesiyle büyümeden önlendi. Tesislerin yerleşim alanı içersinde çıkan her yangın sonrası tehlike oluşmasına sebep oluyor.

(GA-OMR) 24.04.2008 17:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title