Haberler

Körfez Belediyesi çölyak hastalarını unutmadı

Güncelleme:

KOCAELİ (İHA) – Körfez Belediyesi tarafından Belediye Meclis Salonunda çölyak hastaları için Körfez İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile bilgilendirme semineri düzenlendi.

KOCAELİ (İHA) – Körfez Belediyesi tarafından Belediye Meclis Salonunda çölyak hastaları için Körfez İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile bilgilendirme semineri düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'ü makamında ziyaret ederek, çölyak hastaları için Körfez'de glütensiz gıdaların üretilmesi hususunda talepte bulunan Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar ve yönetiminin isteği yerine getirildi. Bu doğrultuda çalışma yürüten Körfez Belediyesi Halk Ekmek yetkilileri, glütensiz ekmek, düşük proteinli glütensiz ekmek ve glütensiz un satışı gerçekleştirecek. Belediye yetkilileri, Her hafta Salı gününe kadar sipariş ve talepleri alacak, gerekli tedarik sağlanarak Körfez Belediyesi'nin halk ekmek satış noktalarından Perşembe günü ürünleri vatandaşlara ulaştıracak.

Körfez'de ilki gerçekleştirilen seminere Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve eşi Hatice Söğüt, Sağlık Grup Müdürü Dr. Mahmut Utangaç, Eğitimci Doktor Oğuzhan Hacıoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Çınar, Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Ayşe Hacet Aşar, Kantinciler Dernek Başkanı Alican Kazgan, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği yöneticilerinden Vedat Girgin, çölyak hastaları ve yakınları katılım sağladı.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen programda vatandaşlarla bir araya gelen ve ihtiyaç duyulan talepler doğrultusunda kayıtsız kalmadıklarını belirten Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Çölyak, belki de birçoğumuzun kulak ucuyla duyduğu fakat tanımını tam olarak bilmediğimiz, bilinçli olmadığımız bir hastalık. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda 'çölyak hastalığı bilgilendirme semineri' düzenliyoruz. Şunu vurgulayarak ifade etmek isterim ki; vatandaşlarımızın her zaman, her koşulda yanındayız. İhtiyaç duyulan talepler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Belediye olarak her isteğe cevap verme gayreti içerisindeyiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim" dedi.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'ün konuşmalarının ardından, eğitimci Doktor Oğuzhan Hacıoğlu salonda bulunanlara çölyak hastalığı ile ilgili çeşitli bilgiler aktardı. Hacıoğlu, "Çölyak, bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığıdır. Çölyak hastaları buğday, çavdar ve arpada bulunan glütenli gıdaları tüketememektedir. Tüketildiği takdirde bağırsak yüzölçümü gittikçe azalır ve alınan gıdalar emilemez hale gelir. Sonuçta beslenme yetersizliği, arkasından da hastalık belirtileri ortaya çıkar. Yediğimiz, içtiğimiz her şeye dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Sörfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'ün çölyak hastaları için başlattığı çalışmanın kendilerini memnun ettiğini söyleyen Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Vedat Girgin, Başkan Şener Söğüt'e teşekkür ederek, plaket takdiminde bulundu. Körfez Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen seminer sonunda, Körfez belediye Başkanı Şener Söğüt çölyak hastalarına ve hasta yakınlarında içerisinde glütensiz yiyecek ve içeceklerin bulunduğu paketleri hediye etti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Körfez Belediyesi Çölyak Hastalığı Körfez Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title