Haberler

Kore Yarımadasının Nükleer Silahlardan Arındırılması

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kore Yarımadasının Nükleer Silahlardan Arındırılmasına İlişkin Gelişmelerden Memnuniyet Duyduğunu Bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kore Yarımadasının nükleer silahlardan arındırılmasına ilişkin gelişmelerden memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kore Yarımadasının nükleer silahlardan arındırılmasının sağlanması amacıyla yürütülen, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin de dahil olduğu, Altılı Görüşmelerin Altıncı Turunun İkinci Toplantısı, 27-30 Eylül 2007 tarihleri arasında Pekin'de gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Türkiye'nin, Pekin'deki Altılı Görüşmeler sonrasında, 4 Ekim 2007 tarihinde, üzerinde mutabakata varıldığı duyurulan ve 2003'ten beri sürdürülen müzakerelerde önemli bir ilerleme

kaydedildiğine işaret eden "Ortak Açıklama'nın Uygulanmasına Dair İkinci Aşama Eylemlere İlişkin Anlaşma"yı memnuniyetle karşıladığı belirtilen açıklama şöyle devam etti: "Kore Yarımadası'nın denetlenebilir şekilde nükleer silahlardan arındırılmasını sağlayabilecek sözkonusu Anlaşma'nın erken bir aşamada uygulanmasını beklemekteyiz. Türkiye, Altılı Görüşmeleri desteklemeyi sürdürmekte, bu önemli gelişmenin, bölgede kalıcı barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması sürecine ivme kazandırmasını ve tarafların

bugüne kadar sergiledikleri yapıcı, uzlaşıcı tutumu sürdürmelerini dilemektedir".

(SC-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title