Haberler

Kore Dışişleri Bakanı Almanya'da

Kore Dışişleri Bakanı Song Min-soon, Temaslarda Bulunmak Üzere Almanya'nın Başkenti Berlin'e Geldi.

Kore Dışişleri Bakanı Song Min-Soon, temaslarda bulunmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi.

Min-soon, ilk olarak Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından ikili, ortak basın toplantısı düzenledi.

Steinmeier, Song Min-soon'u Almanya'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Son dönemlerde elbette 6'lı partinin çalışmalarını doğrudan takip ettik. Bu çalışmaların Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırma yönünde başarılı olmasını umut ettik; ancak bu gerçekleşmedi. Değeli meslektaşım Song Min-soon'na beni Kore zirvesi konusunda detaylı bir şekilde aydınlattığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zirvenin akabinde bölgede yeni bir barış düzenin yerleşmesini diliyorum. Çalışmalarını büyük

bir sempati ve saygı ile takip ediyorum; ancak üzerinde önemle durmam gereken bir nokta daha mevcut. Geçen haftaki olaylardan bu yana Alman halkı, büyük bir endişeyle Kore'deki gelişmeleri takip ediyor. Öte yandan 17 yıl önce ikiye bölünmüş Almanya olarak, Kore'ye deneyimlerimizi aktarma konusunda hazır olduğumuzu da iletmek isterim" dedi.

Steinmeier konuşmasında, "Arkadaşa giden yolda otlar bitmesini beklemek gerekir" şeklindeki Kore atasözünü de hatırlattı.

Song Min-soon ise Almanya ve Kore arası ikili ilişkilerin memnuniyet verici boyutlarda olduğunu söyledi. Bunun daha da ileri götürülmesinden yana olduğunu ifade eden Song Min-soon, bu alanda başarılı adımların atılacağından emin olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kore zirvesinin de oldukça verimli bir adım olduğuna işaret eden Song Min- Soon, geleceğe umutla baktıklarının altını çizdi.

(SE-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title