Haberler

    Kore'de Lig Maçlarına Hava Kirliliği Engeli

    Kirliliğin insan sağlığını tehdir etmeye başladığı Güney Kore'de profesyonel futbol ligi maçlarının iptal edilmesi gündemde.

    Güney Kore'nin kronik sorunlarından biri olan hava kirliliği, ülke futbolunu tehdit eder noktaya geldi.

    Son dönemde artan kirlilik oranları üzerine harekete geçen Güney Kore Profesyonel Futbol Ligi Birliği, metreküp başına 300 mikrogramın üzerinde kirliliğin tespit edildiği bölgelerde yerel yetkililere lig maçlarını iptal etme yetkisi verdi.

    Konuya ilişkin açıklamada bulunan bir yetkili, herhangi bir bölgedeki kirlilik oranının merkezden tespit edilmesinin güçlüğüne dikkat çekerek, "Yerel temsilcilerimiz bu değerlendirmeyi daha sağlıklı yapacak ve buna göre maçların oynanıp oynanmayacağına karar verecek. Başlamasına kısa süre kala bir maçı iptal etmek tabii ki iyi bir şey değil. Ancak sporcuların, taraftarların ve yetkililerin sağlığını gözetmek durumundayız." diye konuştu.

    Bir süredir karbon salınımına karşı sıkı tedbirler uygulayan ve sınır komşusu Çin'le yürütülen ortak çalışmalarla hava kirliliğini azatmaya çalışan Güney Kore'de profesyonel beyzbol müsabakaları bu sezon ilk kez kirlilik sebebiyle iptal edilmişti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Güney Kore Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title