Haberler

Kör ve Sağır Gencin Göz Yaşartan Yaşam Mücadelesi

Antalya'da Yaşayan 29 Yaşındaki Murat Kefeli, 3 Yıl Önce Çok Sevdiği Kız Arkadaşından Ayrılınca Sağır Oldu. İki Kulağı Duymayan ve Dünyada Sadece 52 Kişinin Yakalandığı Nöropati Hastalığına Yakalanan Murat Kefeli, Bir Süre Sonra da Kör Oldu. Dünyası Tamamen Kararan ve Sessizliğe Bürünen Kefeli, Kendi Hayatını Anlattığı 'Anne Neden Ben?' İsimli Kitabı Kaleme Aldı.

Antalya'da yaşayan 29 yaşındaki Murat Kefeli, 3 yıl önce çok sevdiği kız arkadaşından ayrılınca sağır oldu. İki kulağı duymayan ve dünyada sadece 52 kişinin yakalandığı nöropati hastalığına yakalanan Murat Kefeli, bir süre sonra da kör oldu. Dünyası tamamen kararan ve sessizliğe bürünen Kefeli, kendi hayatını anlattığı 'Anne neden ben?' isimli kitabı kaleme aldı.

Antalya'nın Belek İlçesinde yaşayan 29 yaşındaki Murat Kefeli üniversite yıllarında Burcu isimli bir kıza aşık oldu. Yaklaşık 3 yıl büyük bir aşk yaşayan Kefeli, kız arkadaşını ailesi ile tanıştırdı. Evlilik planları kurduğu bir dönemde kız arkadaşı ile yaşadığı problem nedeniyle ayrılan ve DJ'lik yapan Murat Kefeli büyük üzüntü yaşadı.

Bu dönemde bir gecede duyma yetisini tamamen kaybeden Kefeli'ye İstanbul ve Antalya'da gittiği bütün doktorlar psikolojik tanısı koydu. Bu sorununun fiziksel olduğunu düşündüğünü anlatan Kefeli, şöyle konuştu: "Nöroloji, ortopedist ve psikiyatristlere tedavi oldum. Dışarıdaki sesleri duyuyordum ancak çözümleyemiyordum. Sesin nereden geldiğini farkedebiliyorum ancak anlayamıyorum. Bir süre sonra ellerim ve ayaklarım tutmaz oldu. Yemek için kullandığım kaşıkları bile kaldıramaz hale geldim. Birçok

tahlile girdim ancak doktorlar bir hastalığa rastlayamadı."

Bütün doktorların sorunun psikolojik olduğunu söylediğini anlatan Kefeli, sözlerine şöyle devam etti: "Hatta gittiğim bir psikolog bana sürekli eloktroşok vererek el ve ayak hareketlerimin tekrar açılmasını sağladı. Ellerim ve ayaklarımın tekrar gücüne kazanması için doktorların deyimi ile 'İçimdeki diğer Murat'ı tekrar çıkartmak için tahtaları zımparalıyor, yerleri siliyordum. Hayallerim olan muhabirlik yapmak için duymam gerekiyordu. Ancak ben muhabirlik yapamayacağımı anlayınca bilgisayar

programcılığına önem verdim. Bir süre sonra bilgisayarda çalışarak ve psikologumla yaptığım egzersiz sayesinde elimdeki ve ayağımdaki hissizlik duygusu gitti."

HASTALIK DÜNYADA SADECE 52 KİŞİ DE GÖRÜLÜYOR

Psikolojik tedavi görürken Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kendisine Nöropati hastalığı teşhisi konduğunu söyleyen Kefeli, bu hastalığın dünyada sadece 52 kişi de bulunduğunu söyledi. Kulak ve gözün beyne giden sinir sistemlerinin kaybolmasıyla oluşan bu hastalık nedeniyle bir süre sonra görme yetisini kaybettiğini anlatan Kefeli, şöyle konuştu: "Önce sağ gözüm yavaş yavaş karardı. Sol gözümün de kararacağını biliyordum. Tamaman kör olduğum gün 'Oh be' dedim. Çünkü tamamen kör olmayı beklemek kör

olmaktan daha zor bir durum. Artık sağır ve görmüyordum. 8 ay odama kapandım, hiç çıkmadım. Bilgisayar programcılığı da yapamıyordum."

AŞIK OLDUĞUM KIZIN HAYATINI KARARTMAYA HAKKIM YOK

Yaşadıklarını bir kitapta toplamaya karar verdiğini söyleyen Kefeli, iletişim okuduğunu ve yazmayı çok sevdiğini söyledi. Sağır ve kör olunca insanın başka bir şey yapamadığını anlatan Kefeli, şöyle konuştu: "Hayatımı bir kitap da topladım. Hayatım boyunca hiç üzmek istemediğim anne ve babamı sürekli üzdüm.Onları ağlattım. Bu nedenle kitabımın ismini 'Neden Ben Anne' diye koydum. Şu an bir kıza aşığım ancak benim durumum belli. O da beni seviyor ancak onun hayatını da karartmaya hakkım yok. Bundan sonra

duygularım içimde yaşayacak. Ben başkalarını üzmek istemiyorum. Kitabım yakında basılacak. Bu kitabın ardından başkalarına muhtaç yaşamamak için yeni kitaplar yazmak istiyorum."

Avucuna el ile yazılan harfler ile iletişim kuran ve kör olmadan önce kendisinin yaptığı sinema koleksiyonundaki DVD filmleri hiç izleyemeyen Kefeli, "Benim hikayemi duyanlar lütfen ağlamasın. Kimse bana acımasın. Ben yaşamımdan mutluyum" ifadelerini kullandı.

ÖLMEYE HAKKIMIZ YOK

Yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlatan acılı anne Sadiye Kefeli ise oğlunun gencecik yaşta bu hale geldiğini söyledi. "Oğlumun bana sevinçle, heyecanla hayat dolu gözlerle bakmasını ve anneciğim demesini özledim" diyen Sadiye Kefeli, şöyle konuştu: "Onun bize ihtiyacı var. Bizim ölmeye hakkımız yok. Biz ölürsek ona kim bakar. O bizim hiçbir zaman üzülmemizi istemedi. Bizim yanımızda hiç ağlamadı. Sürekli duygularını içine attı. O her şeyi anlıyor. Şu an ağladığımı bile hissediyor."

(SE-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title