Haberler

Köprüde Buluşmalar" Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 38. İstanbul Film Festivali kapsamında 14.'sü gerçekleştirilen "Köprüde Buluşmalar"ın kazananları ödüllerini aldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 38. İstanbul Film Festivali kapsamında 14.'sü gerçekleştirilen "Köprüde Buluşmalar"ın kazananları ödüllerini aldı.

Fransız Sarayı ev sahipliğinde yapılan resepsiyonda 5-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen atölye ve sunumların ardından ödül ve fon desteği alan proje ve filmler açıklandı.

Ödül resepsiyonu, İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün ve Fransa Başkonsolosu Bertrand Buchwalter'ın konuşmalarıyla başladı.

Uyku Kampı projesinin yönetmeni Zeynep Dadak ile yapımcıları Zeynep Ekmekçi ve Pınar Bağcı 30 bin lira değerindeki Köprüde Buluşmalar Ödülü'nü Gülin Üstün'den aldı.

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi kapsamında Türkiye'den ve komşu ülkelerden projeleri kapsayan 8 bin avro CNC Ödülü, Commedia projesinin yönetmeni Myriam El Hajj ve yapımcısı Myriam Sassine'e Fransa Başkonsolosu Bertrand Buchwalter tarafından verildi.

Melodika Ses Ödülü, Selda projesinin yönetmeni Amber İşbilen'e Melodika kurucularından Taylan Oğuz tarafından verilirken, bu yıl ilk kez verilen Dell Precision Ödülü "Uzun İnce Yol" projesinin yönetmeni Banu Sıvacı ve yapımcısı Zeynep Koray'a DELL Türkiye Pazarlama Müdür Belit Funda tarafından takdim edildi.

"Cenaze" projesinin yönetmeni Orçun Behram ve yapımcısı Müge Özen'e GeniusPark Görsel Efekt Ödülü'nü yapımcı Sema Duran'dan aldı.

"Uyku Kampı" adlı projenin yönetmeni Zeynep Dadak ve yapımcıları Zeynep Ekmekçi ve Pınar Bağcı'ya, 4 aşamalı Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü senaryo danışmanı ve yazar Nicos Panayotopoulos verdi.

Bu yıl ilk kez verilen Seyap Ödülü, "Güneş" projesinin yönetmeni Nejla Demirci ve yapımcısı Mesut Ulutaş'a yapımcı Yamaç Okur tarafından verildi.

Transilvania Pitch Stop Ödülü yapımcı Oana Giurgiu tarafından "Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile" projesinin yapımcısı Engin Palabıyık ve yönetmeni Ali Ercivan'a verilirken, komşular Platformu'na özel verilen Postbıyık Ses Prodüksiyon Ödülü, Postbıyık kurucuları Yalın Özgencil ve Sertaç Toksöz tarafından "Carnaval" projesinin yönetmeni Mohamed Siam ve yapımcısı Guillaume de Seille'e takdim edildi.

Yapım Aşaması Atölyesi'nin kazananları

Türkiye'den ve komşu ülkelerden yapımı devam eden sekiz filmin katıldığı "Work in Progress"in atölye jürisi, filmlerin yönetmen yapımcılarını çeşitli ödüllere layık gördü.

Resepsiyonda, 30 bin liralık ödülün yanı sıra Başka Sinema Ödülü, Color Up Post-prodüksiyon Ödülü, Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü ve Paz Dijital İletişim Ödülleri de verildi.

"Kraliçe Lear" filminin yönetmeni Pelin Esmer ile yapımcısı Dilde Mahalli, "Miss Holokost Survivor" filminin yönetmeni Eytan İpeker ile yapımcısı Yoel Meranda, "Dirlik Düzenlik" filminin yönetmeni Nesimi Yetik ile yapımcısı Betül Esener ödüllerini aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Film Festivali İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title