Haberler

Kopenhag THY'de Yolsuzluk İddiası

KOPENHAG THY'DE YOLSUZLUK İDDİASI (SNA)-ÖZEL Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta bulunan THY ofisi, paralel yapıya bağlı çalışanların yolsuzluk iddiaları ile çalkalanıyor.

KOPENHAG THY'DE YOLSUZLUK İDDİASI

(SNA)-ÖZEL

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta bulunan THY ofisi, paralel yapıya bağlı çalışanların yolsuzluk iddiaları ile çalkalanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine propaganda yapan THY Kopenhag müdürü Pınar Ayvaz'ı, kendi personeli ele verdi.

Kopenhag THY ofisinde yaşanan yolsuzluk iddiaları üzerine, SNA haber ajansı bir yılı aşkın süredir araştırmalarda bulundu. Ulaşılan belgeler ve ifade tutanakları, mahkeme zabıtları, ilgili taraf avukatlarının, bilir kişi heyetinin vermiş olduğu ifadeler doğrultusunda, Türk Hava Yolları (THY) Kopenhag Müdürü Ibrahim Şimsek, yolsuzluk yaptığı iddiasıyla 7.Temmuz 2012 tarihinde görevinden alındığı ve hakkında yolsuzluk iddiası ile Istanbul Bakırköy 8.inci Iş Ceza Mahkemesinde 1.Mart 2013 tarihinde aleyhinde dava açıldığı ortaya çıktı.

THY'nin yeni müdürü Pınar Ayvaz Rautio'nun Helsinki ofisinden Kopenhag'a tayin olmadan önce yönetici konumundaki Kopenhag personeli ile gizli olarak irtibata geçtiği, ve atanması ile birlikte personele baskı uygulayarak, eski müdür İbrahim Şimşek aleyhine ifadelerde bulunmalarını istediği ortaya çıktı. Bu iddiaların mahkeme ifade tutanakları arasında geçtiği görülüyor.

"TADİLAT BAHANESİYLE FATURA KESTİ"

Dönemin müdürü İbrahim Şimşek, THY Kopenhag ofisinin tadilat, taşınma ve temizlik hizmetlerinde, araç bakım faturlarında, acentalara teşvik primlerinde yolsuzluk yaptığı iddiası ile iş akdinin tek yönlü fesih edilerek, hakkında soruşturma başlatıldıgı da belgeler arasında geçen bir diğer dikkat çeken nokta.

Ibrahim Şimşek'in hiçbir suçlamayı kabul etmemesi ve hakkında THY'nin yeterli delil sunmamasi 8. İş Ceza Mahkemesi Ibrahim Şimşek lehine karara bağlattı. THY kararın ardından sonucu temyize taşıyarak kararın bozulmasını talep etti. Başarılı bir savunma yapan ve delilleri tek tek ortaya koyan, İbrahim Şimşek'in avukatı Emine Canbolat THY'nin avukatlarını eli boş yollamayı birkez daha başardı. Temyiz mahkeme kararı sonu Türk Hava Yollarının Ibrahim Şimşek'e tazminatları ödemesi ve işe iadesi gerektiği yönünde karar vermiştir.

YENİ MÜDÜR'DEN PERSONELE BASKI

Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen Pınar Ayvaz Rautio, Kopenhag'a atanması ile birlikte başlayan yolsuzluk iddialarının hepsinin boş cıktığı, ve Ibrahim Şimşek döneminde 7 yıl görev yapmış personelin, Pınar Ayvaz'ın emri ile "Senin hakkında şüphelerimiz" var diyerek iş akdini fesih ettiği ortaya çıktı.

PINAR AYVAZ'IN YILDIRMA POLİTİKASI

SNA'ya açıklamarda bulunan Kopenhag ofisinde çalışmış personellerin, Pınar Ayvaz Rautio'nun sürekli alkol kullandığını ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında küfürlü konustuğu, onu destekleyen hiçbir kimsenin benim bulunduğum yerde barınamaz dediği ortaya çıktı.

"ŞİKAYET EDENE TEKMEYİ BASARIM"

Sendika haklarından yararlanmak isteyen personele, "Sendikaya başvurursanız kendinizi kapı dışında bulursunuz" diyerek tehditler savurduğu, babası Suphi Ayvaz'ın THY hissedarı olduğu ve kardeşinın THY'de pilot olduğunu, ve kendisine hükümetin dahi müdahale edemeyeceğini, istediğini yapabileceğini, hakkında merkeze, personel tarafından yapılan şikayetlerin dikkate dahi alınmayacağını, ve bunların tarafına bildirileceğini ve öyle bir durumda "TEKMEYİ BASARIM" ifadelerini kullandığı personellerin iddiaları arasında.

Pınar Ayvaz'ın iki yıllık Kopenhag görevi süresince birçok soruşturma geçirdiği ve müffetişlerin Danimarka'ya gelerek hiçbir işlem yapmadığını vurgulayan personeller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek; "Bizler devletimize asla ihanet içinde olmadık. Aksine, kendisini desteklediğimiz için baskı gördük, işimizden alındık ve haksız suçlamalara maruz kaldık, şimdi buradan onun yüce makamına sığınarak görevlermizin iadesini istiyoruz" dediler.

Ünlü iş adamı Mohammed Sharif Pınar Ayvaz'dan şikayetci

SAHARA TRAVEL acenta sahibi Mohammed Sharif, SNA muhabiri Kemal Köse'ye yaptığı açıklamada, Pınar Ayvaz'ın kendisine ödenmesi gereken yaklaşık 2 milyon 129 bin Danimarka Kronu

(844 bin TL.) teşvik primini ve hac tazminatını ödemediğini belirtti. Sharif açıklamasında "Pınar Ayvaz ve Marketing şefi Hakan Nart'ın bana yazılı beyanlarında paranın tarafıma ödendiği bildirildi, daha sonra Hakan Nart "senin paranı İbrahim Şimşek çaldı" dedi. Fakat enteresan olanı paranın nakit olarak THY'nin hesabından çıkmamış olması. Fakat bu para bana verilmediğine göre nerede? Avukatım bütün hesap detaylarımı önlerine sermesine rağmen, hiçbir işlem yapmayan müdüre Pınar Ayvaz Rautio ve Marketing Şefi Hakan Nart"ın ne yapmak istediğini anlamadım" seklinde konustu. Konu ile ilgili Danimarka basınına gitmediğini, çünkü Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı çok sevdiğini ve onların bu olaydan Avrupa'da imajlarının zedelenmesinden korktuğunu belirtti. Sharif, "Türk hükümeti beni Pınar Ayvaz ve Marketin Şefi Hakan Nart'ın şerrinden kurtarmasını ve çocuklarımın hakkı olan helal paramın iade edilmesini istiyorum" dedi.

PARALEL YAPIDAN GİZLİ RANT

Acentaların SNA'ya yapmış olduğu başvuru ve şikayetlerde, Pınar Ayvaz'ın ve Marketing Şefi Hakan Nart'ın her acentaya aynı imkanları sunmadıkları ve yakın ilişki içersinde oldugu acenta sahiplerine, ucuz koltukları tahsis etikleri ve bu işten rand sağladıkları iddilar arasında yer alıyor.

PARALEL'İN DAVETİNDE HÜKÜMET DÜŞMANLIĞI YAPTILAR

2014 yılı 14.Haziran'da paralel yapının düzenlendiği Anadolu Kültür Günleri kapsamında Danimarka Parlementosunda düzenlenen resepsyona Büyükelçilik katılmadığı halde, Kopenhag THY müdüresi Pınar Ayvaz ve İstasyon şefi Pınar Kaygusuz paralel yapının davetlerine katıldı. SNA muhabirlerinin parlementoya intikal etmesiyle birlikte panikleyerek konuşma bitmeden cemaat davetinden kaçtılar.

Cemaatin iki numaralı adamı olduğu iddia edilen şahsı arayarak; "cemaat davetine katıldığım Türkiye'de haberlerde çıkarsa, sıkıntı yaşarım. bunun için davetten ayrılmak zorunda kaldım" dediği SNA'ya ulaşan belgeli bilgiler arasında.

KOPENHAG THY PKK'NIN PARASINI TAŞIDI IDDIASI

Eski Satış ve Trafik memurunun iddiasına göre; eski müdür Ibrahim Şimşek müfettişlere 2005-2007 yılları arasında THY Kopenhag ofisindeki çalışan eski personellerden ve şuan cemaatin okulunda müdür olan M.A'nın dönemin istasyon şefi U.Y'nin bilgisi dahilinde, terör örgütü PKK'nın, ve cemaatin kara parası olan işletme sahiplerinin para trasnferini sağladığı, ve THY'nin kuruma özel posta çantası ile bu paraların transfer edilerek Türkiye'ye gönderdiğini ifade etmesine rağmen hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

FOTO: SNA

Kaynak: Scandinavianagency.com / Güncel

Türk Hava Yolları Danimarka Kopenhag Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

hakan:

ciddi anlamda ciddi mufettisler tarafindan yonetim ve isci kadrosu dogru bir sekilde gecmise yonelik inceleme yapmalidir, satis pazarlama, muhasebe ve satis kadrosu sorgulanmalidir. .

0
0
yanıtYanıtla
Fehmi Acenta:

skizofren mudur

0
0
yanıtYanıtla
Elvan Gulsu:

Bu kadin halen oradami? Finlandiya ofsi personelini yonetim dikkate almamisti bu kadin normal degil

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title