Haberler

Kopenhag Polisi: "Terör Şüphelileri Deaş'e Göndermek Üzere Drone'lar Satın Aldı"

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da sabah saatlerinden itibaren birçok eve eş zamanlı operasyon düzenleyen terörle mücadele polisleri ve istihbarat servisi 2 kişiyi terör örgütü DEAŞ’e drone temin etme gerekçesi ile gözaltına aldı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da sabah saatlerinden itibaren birçok eve eş zamanlı operasyon düzenleyen terörle mücadele polisleri ve istihbarat servisi 2 kişiyi terör örgütü DEAŞ'e drone temin etme gerekçesi ile gözaltına aldı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da sabah saatlerinden itibaren birçok noktaya eş zamanlı operasyon düzenleyen terörle mücadele polisleri ve istihbarat servisi 2 kişiyi terör örgütü DEAŞ'e drone temin etme gerekçesi ile gözaltına aldı. Kopenhag polisi, yaptığı basın açıklamasında terör eylemlerinde kullanılmak üzere drone'lar ve nesnelerin tedariki gerekçesiyle uzun süredir takip ettikleri bir terör ağı ile bağlantılarını tespit ettikleri 2 terör şüphelisini gözaltına aldıklarını açıkladı.

Suriye ve Irak'ta ortalığı kana bulayacaklardı

Suriye ve Irak'taki terör örgütü DEAŞ'in, eylemlerinde kullanılmak üzere alındığı tespit edilen drone'ların Türkiye'de yaşayan bir Danimarka vatandaşı üzerinden örgüte ulaştırıldığını tespit eden istihbarat servisi, şüpheli hakkına uluslararası yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı.

Ders verirken gözaltına alındı

Şüphelilerden F.M.'nin (29) öğretmenlik yaptığı Copenhagen Business Academy'de ders verdiği esnada polisler tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili okul yönetiminin basına hiçbir açıklama yapmayacağını bildirildi.

2017'de Türk asıllı karı-koca tutuklanmıştı

Aynı soruşturma dosyası kapsamında 2017'de Türk asıllı karı-koca DEAŞ'e drone ve nesneleri temin etmek suçlamasıyla tutuklanmış ve Danimarka vatandaşlıkları iptal edilmişti. - KOPENHAG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title