Haberler

Kopenhag: Irak'ta Bombalı Saldırılar: 1 Ölü, 8 Yaralı

Irak'ın Basra Kenti'nde Danimarka Askerlerine Yönelik Düzenlenen Bombalı Saldırılarda 1 Askerin Öldüğü, 8 Askerin de Yaralandığı Açıklandı.

Irak'ın Basra Kenti'nde Danimarka askerlerine yönelik düzenlenen bombalı saldırılarda 1 askerin öldüğü, 8 askerin de yaralandığı açıklandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Danimarka Hava Kuvvetleri Basın Sözcüsü Jesper Bohnefelth, "Basra Kenti'nde rutin devriyesini yapan Danimarka askeri aracının geçişi sırasında yol kenarına bırakılan bombanın patlatılması sonucu 1 askerimiz öldü, 1 askerimiz de yaralandı. Yaralı askerin hayati tehlikesi bulunmamakta" dedi. Bohnefelth, bir başka saldırıda da 7 askerlerinin hafif şekilde yaralandığını söyledi.

ABD'nin sadık müttefiklerinden Danimarka, Irak'ın Basra Kenti'nde İngiliz askeri komutası altında 470 asker bulundurmakta. 2003 Ağustos'unda bölgeye asker gönderen Danimarka, şimdiye kadar çeşitli saldırılarda 5 askerini kaybetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title