Haberler

Kopenhag'da Çatışma Yaşanan Bölgede Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Danimarka'nın Başkenti Kopenhag'da Dün Polisin Otonom Gençler Tarafından İşgal Edilen Binaya Baskın Düzenlemesiyle Başlayan Olaylar, Gece Şehrin Diğer Semtlerine Yayıldı. Olayların Başladığı Semtte Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilirken, Yasağa Uymayanların Derhal Gözaltına Alınacağı Bildirildi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da dün polisin otonom gençler tarafından işgal edilen binaya baskın düzenlemesiyle başlayan olaylar, gece şehrin diğer semtlerine yayıldı. Olayların başladığı semtte sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yasağa uymayanların derhal gözaltına alınacağı bildirildi.

Otonom gençler ile polis arasında dün Norrebro semtinde başlayan olaylar, havanın kararmasıyla Christianhshavn ve Aaboulevarden semtlerine de yayıldı. Gençler, sokak ve caddelerde ellerine geçirdikleri her şeyi ateşe verdi. Zırhlı araçlarla zaman zaman gençlerin arasına dalan polisin şu ana kadar 160 göstericiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Polisin tüm müdahalelerine rağmen direnen otonom gençler ise gruplar halinde araçlara ve polislere saldırım taşları ile karşılık verdi.

Kopenhag caddelerini savaş alanına çeviren gençlerin ateşe verdikleri konteynerler, paletler ve mobilyalar da çevredeki binalar için yangın tehlikesi yaratmaya başladı. Sokak aralarındaki araçları deviren ve tahrip eden gençler sistemli bir şekilde polisle mücadelesini sürdürürken, olayları merakla izleyen turistlerin de zaman tutuklandığı görüldü. Norrebro semtinde sokağa çıkma yasağı koyan polis, sokakta kim görülürse görülsün gözaltına alınması talimatı verdi.

Ola yerinde bulunan bir Türk genci de DHA'ya yaptığı açıklamada, "Türk polisini eleştiren Danimarka polisi burada insan haklarını ihlal ediyor. İşkence aynı şekilde devam ediyor. Küçücük çocuklar nasıl yerde süründürülüyor, tekmelerle yaka paça götürülüyor" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Gözaltına alınan otonom gençlere karşı acımasızca davranan polislerin cop darbeleri ile bazı gençlerin yüzleri kanlar içinde kaldı. Kopenhag'da Aralık ayında da benzeri bir çatışma yaşanmıştı.

Öte yandan, yaşanan olaylar nedeniyle Kopenhag'da okullar ve kreşlerin tatil edildiği öğrenildi. Norveç'in başkenti Oslo'da ise Otonom Gençler'in Kopenhag'daki arkadaşlarına destek vermek için Danimarka'nın oslo Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlediği bildirildi. Oslo'daki gösteride de gençlerin Büyükelçilik binassına taşlarla saldırdığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title