Haberler

Kopenhag Aev Alev

Danimarka'nın Başkenti Kopenhag'da Anarşist Bir Grubun 1984 Yılında İşgal Ettikleri Evden Polis Zoruyla Çıkarılmasının Ardından Başlayan Olaylar, Üçüncü Gününde Devam Ediyor.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da anarşist bir grubun 1984 yılında işgal ettikleri evden polis zoruyla çıkarılmasının ardından başlayan olaylar, üçüncü gününde devam ediyor.

Danimarka polisi, bir grup gencin 1984 yılında işgal ettiği Norrbro semtinde bulunan 'Gençlikevi'ni uzun süren çalışmaların ardından sabahın erken saatlerinde boşalttı. Evin tahliye edilmesinin ardından, evi işgal eden anarşist gruba destek için başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen gençler, polisle çatıştı. Molotof kokteylleriyle caddeyi adeta ateş topuna çeviren gençler, ateşe verdikleri konteynırlar ve çöp kutularını da polise karşı barikat olarak kullanılıyor.

Bölgeyi tamamen kuşatma altına alan polis, özellikle Norrebro'da oturan kişileri mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları yönünde uyarıyor. Bölgeye giriş yasaklanırken, göstericilerin büyük Norrebro Köprüsü'nü de ateşe verdiği öğrenildi. Danimarka polisi, bin 500 kişinin katıldığı çatışmalarda 400 kişinin gözaltına alındığını ve sadece bugün 30 aracın yakıldığını açıklarken, gözaltına alınanlar arasında Alman ve İsveçliler'in de olduğu bildirildi.

Öte yandan polis, olaylarda ölen ve yaralananların sayısıyla ilgili hiçbir şekilde açıklama yapmazken, gittikçe şiddetlenen olaylar karşısında İsveç'ten polis takviyesi alındı.

Bütün Danimarka televizyonları, olaylarla naklen yayından duyururken, İsveç televizyonları da sık sık çatışmalarla ilgili gelişmeleri aktarıyor.

(MA-CY-CY-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title