Haberler

Köpeklere Çocuğa Bakar Gibi Bakıyor

Tatile giderken köpeğini yanında götürmek istemeyenler son günlerde köpek bakım evlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Tatile giderken köpeğini yanında götürmek istemeyenler son günlerde köpek bakım evlerine yoğun ilgi gösteriyor. Köpek bakım evi sahibi Zarife Reibert, 'Nasıl küçük çocuğu ana okuluna bırakıyorsanız, aynı şekilde köpekleri bize bırakıp tatile gidiyorlar" dedi.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan köpek bakım ve eğitim evi sahibi Zarife Reibert, tatile köpeklerini götürmek istemeyenlerin özellikle yaz aylarında kendilerine yoğun ilgi gösterdiklerini belirtti. Köln'deki Dürener caddesinde üç yıldır köpek bakım evi işleten ve yanında çok sayıda işçi çalıştıran girişimci Türk işkadını Zarife Reibert, günlük 30 ile 40 arasında köpeğe bakıcılık yaptıklarını söyledi. İşe gidenlerin de köpeklerini kendilerine bıraktığını ve özellikle yaz aylarında tatilcilerin bakım evlerine yoğun ilgi gösterdiğini belirten Zarife Reibert, 'Genellikle işe gidenler sabahları köpeklerini buraya bırakıyorlar ve işten sonra da gelip köpeklerini bizden geri alıyorlar. Tatile gidenler de köpeğini bize bırakıyor. Nasıl küçük çocuğu ana okuluna bırakıyorsanız, aynı şekilde köpekleri de bize bırakıp gidiyorlar. Köpek sahipleri ayrıca yemeklerini de veriyorlar. Bazıları köpeklerinin sevdiği oyuncaklarını ya da ayıcıklarını bize bırakıyorlar. Biz de köpeklere çocuklara bakar gibi bakıyoruz. Bazıları günlük bırakırken bazıları ise haftalık ya da aylık olarak köpeklerini bırakabiliyorlar" dedi.

KRİTERLERE UYMASI ŞART

Adeta bir çocuk yuvası gibi işleyen bakım evinin sahibi Zarife Reibert hizmet karşılığı günlük 15 ile 32 Euro arasında aldıklarını dile getirerek şunları söyledi: 'Bazı köpekler yaşlı ya da yavru olduğu için uçakla tatile gidenler köpekleri bu yolculuğu kaldıramadığı için bize bırakıyorlar. Ben köpekleri buraya almadan önce ellerine sorgularımı veriyorum. Köpek sahipleri bu soruları yanıtlıyorlar. Yani benim köpeğim top oynamayı seviyor veya bazı köpeklerin alerjisi var, bunu bunu vermeyin diyorlar. Bize bırakılan köpeklerin sigortaları olmak zorunda ve diğer köpeklerle anlaşıyor olmaları şart. Riski büyük olan Pitbul ya da Stafford cinsi köpekleri bakım evimize kabul etmiyoruz."

Zarife Reibert bakım evlerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı gelecekte Köln'ün farklı semtlerinde de şubeler açmayı düşündüklerini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title