Haberler

Köpek Dövüşü Arenasını Jandarma Bastı

Güncelleme:

Denizli'de, dövüştürüldükleri belirlenen kan içindeki Kangal cinsi 11 köpeğe jandarma tarafından el konulurken, sahiplerine kişi başı 3 bin 500 lira para cezası kesildi.

Denizli'nin Çal ilçesinde, jandarmanın Doğal Hayatı Koruma Müdürlüğü ekipleri ile düzenlediği operasyonda, dövüştürüldükleri belirlenen, kan içindeki 'Kangal' cinsi 11 köpeğe jandarma tarafından el konulurken, sahiplerine kişi başı 3 bin 500 lira para cezası kesildi.

Bir ihbarı değerlendiren Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çal'a 10 kilometre mesafedeki kırsal Akkent Mahallesi'nde, köpek dövüşü yapıldığını belirledi. Çal İlçe Jandarma Komutanlığı ve Doğal Hayatı Koruma Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle, Akkent Mahallesi'ndeki yaklaşık 200 kişinin köpek dövüşü izlediği, brandalarla arenaya dönüştürülen alana dün sabah operasyon düzenledi.

Dövüşü durduran jandarma, vücutlarının büyük bölümü kan içindeki Kangal cinsi 11 köpeğe el koydu. Köpeklerin sahiplerine Kabahatler Kanunu'na göre 3 bin 500'er lira para cezası kesildi. Jandarmanın operasyonu sırasında izleyiciler arasındaki bazı kişiler ile bazı köpek sahipleri geniş arazide ağaçlık alana doğru kaçtı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Denizli Akkent Çal 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (8)

kafkas:

keşke türkiyede serbest olsa

0
10
yanıtYanıtla
KARA KUTU:

serbest ya, türkiyede herkes bir birini yemiyormu.

yanıt0
yanıt1
Erkan hakan:

Bu kadar ceza mı olur gerçekten ceza verin bidaha yapamasınlar gözler azda olsa korksun

6
1
yanıtYanıtla
Gerçekçi...:

Laf hayvanseverleri, bu hayvan evde hapsedip çocuklarınıza mıncırlatabileceğiniz karaktere sahip bir hayvan değil. Doğası kavga üzerine. Bu köpekler Anadolu Çoban Köpeği, görevleri sürüleri yırtıcı hayvanlara karşı korumak. Zayıf, kendini geliştirememiş kangalı sürüsüne saldıran kurt, çakal parçalar. Irkın ıslahı ve gelişmesi, güçlü olanın üreyip çoğalması için yapılır bu antrenmanlar. Hiçbir kangal kendisi istemezse zorla dövüştürülemez. Kavgalarında birbirlerine ölümcül zararlar vermezler.

3
4
yanıtYanıtla
Retard:

Hadi ordan ! Utanmadan antreman diyor bide ! O köpekleri zorlamasınlar dövüşüyorlarmı bakalım ? Senin gibi zehniyetlere de ceza lazım bana kalırsa

yanıt2
yanıt2
GERÇEKÇİ...:

Retard asıl sizin zihniyetiniz bozuk! Doğa sizin bencil müdahaleleriniz ile işleyen bir çark değil. Hayvan hakları diye diye hayvanları doğasından koparıyorsunuz. Kısırlaştırmalar, evlerde hapsetmeler, tüy kestirip taramalar vs. hangi hayvanın doğalında var? Belgesel falan da izlemeyin siz, doğada beslenen aslanlara timsahlara da çemkirirsiniz. Kangalın doğası, içgüdüleri onu kavgaya zorlar. Boynuna fiyonk papyon takıp gezdiremezsiniz. Ömründe köy görmemişler, hayvanseverlik taslarsa böyle olur.

yanıt3
yanıt2
GERÇEKÇİ...:

Hayvansever konu ile ne alakası var tecavüzün? Kangal dövüşlerinde kumar oynanmaz. O köpekler sahipleri için çok değerlidir, çocuklarına baktıkları gibi hatta daha da iyi bakarlar, üzerine bahis yapmaz hiçbir kangal sahibi. Kangallar ürerken kan bağına dikkat eden hayvanlardır, kan bağı olan iki kangal birbiri ile çiftleşmez. Dolayısıyla da kangal sahipleri bu tür etkinlikler ile hayvanlarını bir araya getirirler. Köpek dövüşüne gitmem, ama bu hayvanların doğası da budur, siz kabullenemesenizde.

yanıt2
yanıt1
ttt:

Köpekleri üstlerine salsaydıyar...

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title