Haberler

Köpek" Belediye Başkanı Koltuğu Kaptırmadı

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Cormorant kasabasının "köpek" belediye başkanı Duke, sandıktan 3'üncü kez zaferle çıktı.

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Cormorant kasabasının "köpek" belediye başkanı Duke, sandıktan 3'üncü kez zaferle çıktı.

ABD'nin özellikle küçük kasabalarında, belediye başkanlığına aday çıkmaması halinde çocuk ya da hayvanlar sembolik olarak "belediye başkanlığı" görevine getiriliyor. Ülkenin farklı eyaletlerinde köpeklerin yanı sıra kedi, domuz, keçi, kerevit ve maymun gibi hayvanların da belediye başkanı olarak seçildiği biliniyor.

Yerel yönetime olan ilgisizlik nedeniyle, yaklaşık bin nüfuslu kasabada her yıl gerçekleşen belediye başkanlığı seçimlerini 2014'ten bu yana aralıksız kazanan çoban köpeği Duke, 3'üncü kez sandıktan galibiyetle ayrıldı. Seçmenlerin 1 dolar ödeyerek katıldığı sembolik seçime tek aday olarak giren 9 yaşındaki Duke, oyların tamamını alarak yeniden belediye başkanı seçildi.

Duke'un sahibi David Rick, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kasaba sakinleri yapılan icraatlardan memnun görünüyor, bu sebeple olsa gerek Duke seçimlere tek aday olarak girdi." ifadelerini kullandı.

Duke'un, kız arkadaşı Lassie dışındaki herkesin oyunu aldığını belirten Rick, gelecek yılki seçimleri de köpeğinin kazanacağını düşündüğünü söyledi.

Seçimlerin ardından Cormorant'ın bazı sakinleri, ülkede devam eden başkanlık yarışına gönderme yaparak, "Duke'un başarısı böyle devam ederse, Beyaz Saray'a bir köpek kapısı yaptırmak gerekebilir." değerlendirmesinde bulundu.

"Fransız Pyrenees" cinsi çoban köpeği Duke için yürütülen seçim kampanyası sırasında hazırlanan afişler kasabadaki ilan panolarına asıldı. Belediyeden maaş almayan Duke, hibe edilen mamaları tüketiyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title