Haberler

Köpeği "Aşkın" ile Hayata Tutunuyor

Niğde'de müstakil bir evin altında bulunan tek odada yalnız yaşayan 54 yaşındaki Hüdaverdi Karataş, köpeği "Aşkın" ile hayata tutunuyor.

Niğde'de müstakil bir evin altında bulunan tek odada yalnız yaşayan 54 yaşındaki Hüdaverdi Karataş, köpeği "Aşkın" ile hayata tutunuyor.

Eskisaray Mahallesi'ndeki müstakil evin bodrum katında yaşayan Karataş'ın, bir hafta önce çıkan yangında eşyaları kullanılamaz hale geldi.

Yangında evde bulunan ve bir yıldır kendisine can yoldaşlığı yapan köpeği "Aşkın"ı kurtaran Karataş, yangından sonra kullanılmaz hale gelen evinin merdiven altına serdiği sacın üzerinde yatıyor. Yaklaşık 5 sene önce eşinden boşanan 2 çocuk babası Karataş'ın yalnız günlerinde tek dayanağı köpeği "Aşkın" oldu.

Kağıt ve plastik atık toplayarak geçimini sağlayan Karataş, onca zorluğa rağmen köpeğiyle hayata tutunmaya çalışıyor. Karataş, zaman zaman kendisine yardım eden kahvehane sahibinin iş yerinde çay servisi de yapıyor.

Karataş, AA muhabirine, evinde çıkan yangında alevlerin arasından köpeği Aşkın'ı kurtardığını anlattı.

Köpeğini çok sevdiğini dile getiren Karataş, "O benim dostum, arkadaşım. Ben görevim neyse onu yaptım. O bana can dostluğu yapıyor, onun havlamasıyla ben hayattayım. O gece yangında ölseydi kendimi hiç affetmezdim. Bir can kurtarmak kadar güzel bir şey yok. O da bir canlı. İçeriye daldım, can dostumu kucağıma aldım ve dışarı çıkardım." dedi.

"Yangında tüm eşyalarımı kaybettim"

Yangında tüm eşyalarını kaybettiğini belirten Karataş, şunları kaydetti:

"Akşam olunca nerede yatacağımı düşünüyorum. Dün sacın üstünde yattım. Bir komşum battaniye verdi. İnsan istemez mi güzel bir işi, güzel yaşayacak bir yeri olsun. Bu yaşıma kadar sefillik içinde geldim. Çöplerden kağıt, plastik topluyorum ama yeterli olmuyor. Buna rağmen hayata küsmüyorum. Can dostum olduğu sürece hayata küsmem de. Onun karnı doyduktan sonra benim de sıcak yatağım olduktan sonra hiç bir şey beni hayattan koparamaz."

Kahvehane sahibi Ahmet Yüksel de Karataş'ı iki yıldır tanıdığını belirterek, "Kimsesi olmadığı için biz harçlık veriyoruz. O da karşılığında bize yardım etmek istiyor. Bize borçlu kalmamak için vakit buldukça yardım ediyor." diye konuştu.

Karataş'ın komşusu Songül Aytekin ise geçen haftaki yangında eşyaları yanan Karataş'a gece üşümemesi için battaniye verdiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Karataş Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title