Haberler

Kopan Elektrik Kablosu, 10 Dönüm Alanı Kül Etti

Yatağan ilçesinde çıkan ve ziraat alanı ile yerleşim yerlerini tehdit eden yangın, orman ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yatağan ilçesinde çıkan ve ziraat alanı ile yerleşim yerlerini tehdit eden yangın, orman ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

İlçeye bağlı Dere Mahallesi Erentepe mevkisinde bulunan yüksek gerilim hattı kablolarından biri, henüz belirlenemeyen nedenle koptu. Yere düşen kablodan çıkan kıvılcımların çevreye sıçramasıyla makilik alandaki kuru otlar alev aldı.

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangını fark eden vatandaşlar, durumu Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Yatağan İtfaiye Grup Amirliği ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, karadan yangına müdahale etti. Yangına, Orman İşletmesine bağlı 2 ilk müdahale aracı, 2 arazöz, 1 tanker ve 15 yangın söndürme işçisi, itfaiyeden ise 2 tanker ve 8 itfaiye eri ile müdahale edildi.

Ekiplerin çalışmasıya kısa sürede kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 10 dönüm makilik alan zarar gördü. Yangının başladığı alana 5 metre uzaklıktaki tarım arazisi, ekiplerin hızlı müdahalesiyle yanmaktan son anda kurtarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Erentepe Yatağan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title