Haberler

Konyalı gençler Tunceli'nin dağ köyleriyle gönül köprüsü kurdu

Güncelleme:

Konya'da, imkanları kısıtlı bölgelerle yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak için çalışmalar yürüten gönüllü gençler, topladıkları kitapları ve eğitim materyallerini Tunceli'nin dağ köylerindeki öğrencilere ulaştırdı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Konya Gençlik Teşkilatı gönüllüsü gençler, "Gönül Köprüleri Kuruyoruz Projesi" kapsamında, topladıkları 3 bine yakın kitabı, çeşitli eğitim materyallerini ve oyuncakları Pertek ilçesinin bazı dağ köylerine götürdü.

Köy okullarını ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler veren gençler, derslerde faydalanmaları için konu anlatımlı kitaplar da armağan etti.

Ulaştıkları köylerde, öğrencilerle keyifli zaman geçiren ve yöre sakinleriyle bir araya gelen gençler, gönül köprüsü kurmaya çalıştı.

İHH Konya Gençlik Teşkilatı Sorumlusu Ömer Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençleri, kötü alışkanlıklardan koruyarak daha iyi bir geleceğe hazırlamak, bilinç kazandırmak ve zamanlarını daha verimli kullanmalarına yardımcı olmak adına çeşitli faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

"Gençlerimizin gönlünü aldık, amcalarımızla muhabbet ettik"

Sadece Konya'da değil, başka illerdeki gençlere yönelik faaliyetlerinin de bulunduğunu belirten Özkan, yürüttükleri "iyilik hareketi"ni her bölgeye taşımaya gayret ettiklerini dile getirdi.

Hazırladıkları proje kapsamında Tunceli'nin dağ köylerindeki öğrencilere ulaştıklarına değinen Özkan, "Konya'da topladığımız yaklaşık 3 bin kitabı gönüllü gençlerimizle, oyuncak eşliğinde dağıttık. Gençlerimizin gönlünü aldık, amcalarımızla muhabbet ettik. Bu şekilde Konya'dan Tunceli'ye bir gönül köprüsü oluşturmaya çalıştık." dedi.

Özkan, gittikleri köylerde büyük bir mutlulukla karşılandıklarını ifade ederek, köy halkının gösterdiği misafirperverlik ve çocukların yaşadığı sevincin kendilerinde tarifsiz duygular oluşturduğunu anlattı.

"Projelerimizi genişleterek ülkemizin tüm ücra köşelerine taşıyacağız"

Bağışçılardan gelen çeşitli oyuncakları ve eğitim materyallerini Türkiye'nin dört bir yanındaki kırsal ve dağlık bölgelerdeki gençlere ulaştırmak için çalışmaya devam edeceklerine dikkati çeken Özkan, şöyle konuştu:

"Kırsal bölgedeki gençlerimizin imkanlarının daha kısıtlı olması sebebiyle önceliğimizi kırsal bölgelere verdik. Ülkemizin her bir yanında, kırsal bölgelerde yaşayan gençlerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bununla alakalı ilk olarak Tunceli'de faaliyette bulunarak kitaplarımızı dağıttık. Projelerimizi genişleterek ülkemizin bütün ücra köşelerinde çalışmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Konya İHH Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title