Haberler

Konyaaltı Personeli, 'İlk Yardım Sertifikası'nı Aldı

Türk Kızılayı Antalya Şubesinin düzenlediği eğitim programıyla iki gün süreyle ilk yardım dersi gören Konyaaltı Belediyesi'nin personeli sertifika ve kimliklerini aldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatına uygun güvenlik tedbirlerini hayata geçiren Konyaaltı Belediyesi, çalışanların iş güvenliğini de en üst seviyede tutuyor. Türk Kızılayı Antalya Şubesi İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'İlk Yardım Eğitim Semineri'ni başarıyla tamamlayan Belediye personeli, uluslar arası geçerli ilk yardım sertifika ve kimliklerini aldılar.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığında gerçekleştirilen sertifika törenine Türk Kızılayı Antalya Şube Başkanı Cengiz Nizam, İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü Güzide Doğaner, ilk yardım eğitmeni Emel Elevli ve Tuğba Coşkun ile sertifika almaya hak kazanan personel katıldı.

"Kaza sonrası ölümlerin yüzde 57'si ilk dakikalarda, yüzde 22'si hastaneye nakil sırasında, yüzde 21'i ise 30 gün içersinde gerçekleşiyor" diyen Türk Kızılayı Antalya Şube Başkanı Cengiz Nizam, ilk yardım bilincinin yaygın olduğu toplamlarda bu oranların çok daha düşük olduğuna dikkat çekti. İlk yardım kurslarının bu anlamda son derece önem teşkil ettiğini ifade eden Cengiz Nizam, Konyaaltı Belediyesi personelinin iki süren bu eğitim programıyla ilk yardım bilinci edindiğini belirterek, buna öncülük eden Başkan Muhittin Böcek'e de teşekkür etti.

21 personelin bu kursa katıldığını ve sertifika ve kimlik almaya hak kazandığını ifade eden Muhittin Böcek ise, çalışanların güvenliğinin her şeyin önünde geldiğini söyledi. Bir kazanın sonlandığı an itibariyle yapılacak doğru ilk yardımın bir hayatı kurtarabileceğine dikkat çeken Muhittin Böcek, bu düşünceyle çalışanlarının ilk yardım eğitimi almalarını son derece önemsediğini bildirdi. 3 yıl geçerli ilk yardım sertifikalarının uluslar arası düzeyde de geçerlilik taşıdığını dile getiren Başkan Böcek, bu eğitime belli periyotlarla devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların sonunda Başkan Muhittin Böcek, personeline ilk yardım sertifikası ve kimliklerini verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhittin Böcek Türk Kızılayı Konyaaltı Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title