Haberler

Konya, Yeni Büyükşehir Yasası'ndan Karlı Çıkacak

Güncelleme:

Başkan Tahir Akyürek, "Şehr-i Mevlana Kültür Turları" kapsamında Konya merkez dışındaki ilçelerin muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Şehr-i Mevlana Kültür Turları" kapsamında Konya merkez dışındaki ilçelerin muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Konya'nın önemli yatırımlarının büyük oranda tamamlanma sürecinde olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile şehir merkezinin yanında tüm ilçe, belde ve köylerin de aynı hizmeti alacağını, yasadan Konya'nın çok karlı çıkacağını dile getirdi.

Konya, Yeni Büyükşehir Yasası'ndan Karlı Çıkacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya merkez dışındaki ilçelerin muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik "Şehr-i Mevlana Kültür Turları" düzenliyor.

Konya merkezdeki tarihi eserlerin tanıtılması ve şehir hakkında daha fazla bilgi sahibi olunmasına yönelik gerçekleştirilen programlara bugüne kadar Kadınhanı, Beyşehir, Sarayönü, Ilgın, Derebucak, Çumra, Akören ve Derbent İlçeleri'nden muhtarlar ve aileleri katıldı.

Programa katılan muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve aileleri ile bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da yoğun bir çalışma süreci yaşandığını, şehrin temel meselelerini bitirme aşamasında olduklarını vurguladı. Başkan Akyürek, raylı sistemden stadyuma, Spor ve Kongre Merkezi'nden Bilim Merkezi'ne, Hayvan Park ve Pazar Yeri'nden yollara, köprülere ve yeşil alanlara büyük bir inşa faaliyetinin son aşamaya geldiğini dile getirdi. Şehrin önemli yatırımlarının büyük oranda tamamlanma sürecinde olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile şehir merkezinin yanında tüm ilçe, belde ve köylerin de aynı hizmeti alacağını kaydetti.

Yasanın yürürlüğe gireceği 1 Nisan 2014'ten itibaren verilen hizmetlerin yanında köylerin, beldelerin ve ilçelerin daha yoğun çalışmalara ve daha iyi hizmete muhatap olacağını kaydeden Başkan Akyürek, Konya'nın tamamının sorunlarının ele alındığını, Yeni Büyükşehir Yasası'ndan Konya'nın çok karlı çıkacağını dile getirdi.

MUHTARLAR TARİHİ MEKANLARI ZİYARET ETTİ

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin misafiri olan muhtarlar ve aileleri, program kapsamında Mevlana Türbesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Şerafettin Camii, İplikçi Camii, Alaaddin Tepesi, Alaaddin Camii, Karatay Medresesi, İnce Minare Müzesi, Meram ve Akyokuş Tepesi'ni gezerek bilgi aldılar.

"Şehr-i Mevlana Kültür Turları" yıl sonuna kadar devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tahir Akyürek Konya Güncel Haberler

title