Haberler

Konya'ya 31 Bin Kişilik Yeni Stat Yapılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin dışına 100 milyon dolarlık 31 bin kişilik stat yapacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Konya spor'un giderek daha iyi olduğunu, özellikle kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atıldığını söyledi.

Konya spor'un bu yıl en başarılı sezonlarından birini geçirdiğini ifade eden Akyürek, ''İşin bu noktalarda ciddiye alınması gerekiyor. Çaba göstermeden sonuç alınmaz. Mevcut haliyle Konya spor bu sezon ligi çok iyi bir noktada bitirecek'' dedi.

Altyapıya verilen önemin meyvelerinin alındığını belirten Akyürek, Konya spor PAF takımının Türkiye'nin en iyi genç takımlarından birisi olduğunu milli takıma oyuncu verdiğini kaydetti.

Akyürek, ''Bugün Konya spor, sporcu ödemelerinde borcu olmayan nadir kulüplerdendir. Konya spor'a destek için Atatürk Stadı'nı aldık ve kulübe devrini yaptık. Spora yönelik büyük yatırımlarımız var. 2 dev spor tesisi bitirildi. 8 spor tesisi yapım aşamasında. Konyaspor için 2 milyon YTL'lik bir kompleks yaptık'' diye konuştu.

Şimdi sırada spor için en büyük hedef olarak belirledikleri stat projesinin olduğunu belirten Akyürek, ''Atatürk Stadı'nın şehir dışına taşınması çalışmaları kapsamında kent merkezinin dışına 100 milyon dolarlık yeni bir stat yapacağız. Bu stadın sınırlarında basketbol ve voleybol salonları, tenis kortları gibi birçok spor dalı için alanlar da yapılacak'' dedi.

Akyürek, Avrupa standartlarında ve 31 bin kişilik olacak stadın temelini bu yıl atacakları ve 2008'de tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title