Haberler

Konya - Uzmanlar Uyarıyor: ´Zayıflama Ve Kilo Alma Ilaçları,

Konya'da Özel Bir Hastane de Görev Yapan Beslenme Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Semahat Altuhul, Doktor Kontrolü Altında Kullanılmayan Zayıflama ve Kilo Alma İlaçlarının Hastalığa Yol Açtığını Söyledi.

Konya'da özel bir hastane de görev yapan beslenme uzmanı Yrd. Doç. Dr. Semahat Altuhul, doktor kontrolü altında kullanılmayan zayıflama ve kilo alma ilaçlarının hastalığa yol açtığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Semahat Altuhul, "Zayıflama ve kilo alma ilaçları doktor kontrolünde kullanılmazsa, gut, börek hastalığı ve ödem oluşmasına neden olabilir. Özellikle aktarlarda ve spor salonlarında satılan hap ve 'zayıflama tozu' diye tabir edilen ilaçların satın alınmaması gerekir. Biz bu bitkisel destekli hap ve tozların kullanılmasına karşıyız. Kullanılsa dahi spor salonlarında ve aktarlarda satılmaması, doktor kontrolünde kullanılması geriyor. Çünkü bu ürünlerin çok fazla yan etkileri var." dedi.

Vücut Geliştirme Eğitmeni Muhammet Taşar da, "25 yıldır sporla uğraşıyorum. Türkiye'nin bir çok spor salonunda, zayıflatma ve kilo aldırma hap ve tozları sporculara veriliyor. Zaten bu insan spor yapıyor. Sporla, uygun bir diyetle zayıflayabilir veya kilo alabilir. Bunun hapla yapılmasına gerek yok. Hap kullandığında böbrekleri ve karaciğeri zarar görüyor. O yüzden dolayı da yapılan bir sporun anlamı kalmıyor." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title