Haberler

Konya: Timav'dan YÖK'e Tepki

Türkiye İmam-hatipliler Vakfı (Timav) Genel Başkanı Mehmet Emin Parlaktürk, Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) Bağlı İlahiyat Fakültelerinin Ayakta Kalma Mücadelesi Verdiğini Belirterek, Din Eğitimi Veren Kurumların YÖK'ün Elinden Kurtarılması Gerektiğini Söyledi.

Türkiye İmam-Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Mehmet Emin Parlaktürk, Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) bağlı ilahiyat fakültelerinin ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirterek, din eğitimi veren kurumların YÖK'ün elinden kurtarılması gerektiğini söyledi.

Parlaktürk, YÖK'ün kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bugün YÖK'e bağlı ilahiyat fakültelerinin dini eğitim vermek yerine sadece ayakta kalma ve kapanmama mücadelesi verdiğini belirterek, "Öğrenci kontenjanları komik rakamlara düşürülen bu fakültelerin bazılarına hiç öğrenci alınmayarak ileride topyekün kapanmasına gidecek sinsi bir plan uygulanmaktadır. Bunun bir parçası olarak bu yıl, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, ilahiyat fakültelerinden alınarak eğitim fakültelerine aktarılmıştır. Bu sayede, ilahiyat fakültelerinin içi hızla boşaltılmaktadır" dedi.

YÖK'ün ilahiyat fakültelerinde pedagojik formasyon için okutulan öğretmenlik bilgisi dersini kaldırıldığını da dile getiren Parlaktürk, "Bu dersi kaldıran YÖK, neden tekrar koymuyor? YÖK'ün asıl amacı, bu okulları işlevsiz hale getirmektir. Böylece, gerçek dini anlatan ve öğreten aydın din bilgilerinden bu ülke insanını mahrum bırakmaktır. YÖK'ün bu yaptığı, bin yıllık Müslüman Türk toplumuna açıkça ihanettir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title