Haberler

"Konya Semt ve Mahalleleri Kitabı"Nın İlk Cildi Yayımlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Konya'nın semtleri ile mahallelerinin tarihi ve geleneğinin bir önceki nesillerden aktarılan yaşanmışlıklarının hatırat olarak anlatıldığı "Konya Semt ve"...

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, kültürel çalışmaların şehrin kimliğini oluşturduğunu ve gelecek kuşaklara kültürel miras olarak kaldığını, belediye olarak Konya kültürüne 200'e yakın eser kazandırdıklarını söyledi.

Son olarak "Konya Semt ve Mahalleleri" kitabını kültür hayatına kazandırdıklarını ifade eden Akyürek, kitapta Konya'nın hikayesinin yaşayanlarla anlatıldığını dile getirdi.

Kitapta 5 ayrı semt ve 28 mahallenin tarih, gelenek ve hayatlarının anlatıldığını belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"Kitap, gazeteci, akademisyen, avukat, fotoğrafçı, iş adamı, şair gibi değişik iş kollarında çalışan kalem erbabının yazılarından oluşmuş bir eser olarak vücuda geldi. Bu çalışmada, doğup büyüdüğümüz, okuluna gidip mahallesindeki çeşmesinden su içtiğimiz; tozlu topraklı sokaklarında çocukluk heyecanımızı yaşadığımız, her gün önünden geçip belki de dikkatimizi hiç çekmeyen bir tarihi abidesinin olduğu mahallemizi, aynı mahalleli bir yazardan okuyacağız. Bu kitabı okurken farkında olmadığımız pratiklerimizin, köklü bir gelenekten geldiğini göreceğiz." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Tahir Akyürek Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title