Haberler

Konya Şeker'den Üreticilere 83 Milyon Liralık Destek

Güncelleme:

Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Mali Krizle Birlikte Tarım Sektöründe Ortaya Çıkan Ekonomik Yangının Tüm Anadolu'ya Yayılmasının Önüne Geçmek ve Üreticilerin Krizi Hanelerinde Hissetmemelerini Sağlamak İçin Bu Kampanya Döneminde Üreticilere 83 Milyon Liralık Ayni ve Nakdi Avans Desteği Verildiğini Açıkladı.

Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, mali krizle birlikte tarım sektöründe ortaya çıkan ekonomik yangının tüm Anadolu'ya yayılmasının önüne geçmek ve üreticilerin krizi hanelerinde hissetmemelerini sağlamak için bu kampanya döneminde üreticilere 83 milyon liralık ayni ve nakdi avans desteği verildiğini açıkladı.

Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk yaptığı açıklamada, küresel krize rağmen üreticileri desteklemeye devam ettiklerini ifade ederek, "Kriz her ne kadar finans sektörü kaynaklı olsa da, krizden çıkışın reçetesi üretimdir" dedi.

Özellikle tarımsal üretimin hem geniş kitlelere sağladığı refah hem de yarattığı katma değer itibariyle kriz ortamlarında ekonominin can simitlerinden birisini oluşturduğunu ifade eden Konuk, "Kriz ortamından çıkılmaya başlandığına dair olumlu havanın yayıldığı şu günlerde, rehavete kapılmadan kıt kaynakların daha rasyonel ve verimli kullanılmasıyla hem Türkiye hem de tarım sektörü kritik eşikten derin yaralar almadan geçebilir" dedi.

Mali krizle birlikte tarım sektöründe ortaya çıkan ekonomik yangının tüm Anadolu'ya yayılmasının önüne geçmek ve üreticilerin krizi hanelerinde hissetmemelerini sağlamak için desteklerinin devam edeceğini belirterek, üreticilere 2009-2010 yılı kampanya dönemi içerisinde 44 milyon lirası ayni, 14 milyon lirası motorin ve 25 milyon lirası de nakdi olmak üzere toplam 83 milyon liralık destek verildiğini vurguladı.(ANKA)

(ES/HLY/NK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title