Haberler

Konya Seçim Sonuçları

Konya'da 16 olan milletvekili sayısı 14'e düştü.

Konya'da 16 olan milletvekili sayısı 14'e düştü. Seçim sonuçlarına göre yüzde 69. 60 oy alan AK Parti 11, yüzde 13. 13 oy alan MHP 2, yüzde 10. 21 oy alan CHP'de 1 milletvekili çıkarttı.

1 milyon 346 bin 215 seçmeni olan Konya'da 1 milyon 185 bin 237 seçmen sandık başına gitti. Yüzde 88 katılım oranı olan Konya'da seçim sonuçlarına göre Ak Parti birinci parti seçilerek 11 milletvekili çıkarttı. Ak Parti'nin 2007 seçimlerinde ise 13 milletvekili bulunuyordu. Öte yandan seçim sonuçlarının ardından AK Parti binası önünde partiler kutlama yaptı. Ardından kentte araçlarla şehir turu yaparak kutladılar.

Ahmet Davutoğlu: 1959 Konya'nın Taşkent ilçesi doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Mezunu. Öğretim Üyesi - Dışişleri Bakanı, evli ve 4 çocuk babası.

Kerim Özkul: 1959 Konya doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun. Avukat, Sanayici ve İş Adamı. 22 ve 23. 'üncü dönem AK Parti Konya Milletvekili, evli ve 4 çocuk babası

İlhan Yerlikaya: 1960 - Konya'nın Kadınhanı İlçesi doğumlu. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu. TBMM tarafından RTÜK Üyeliği'ne seçildi. RTÜK Başkanvekilliği yaptı, evli ve 5 çocuk babası.

Ayşe Türkmenoğlu: 1965 - Konya'nın Cihanbeyli ilçesi doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Avukat ve 23'üncü dönem AK Parti Konya Milletvekili, evli ve 1 çocuk annesi.

Cem Zorlu: 1963 - Konya'nın Ereğli İlçesi doğumlu. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Öğretim Üyesi, evli ve 2 çocuk babası.

Hüseyin Üzülmez: 1957 - Konya doğumlu. Ankara Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunu. Sanayici, İş Adamı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Ticaret Odası Başkanı, evli ve 6 çocuk babası.

Mustafa Baloğlu: 1967 - Konya'nın Akşehir ilçesi doğumlu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. Genel Cerrahi Uzmanı. Akşehir Belediye Başkanı, evli ve 2 çocuk babası.

Mustafa Kabakcı: 1954 - Konya'nın Cihanbeyli ilçesi doğumlu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Ön Lisans Mezunu. İş Adamı ve 23'üncü dönem AK Parti Konya Milletvekili, evli ve 2 çocuk babası.

Gülay Samancı: 1977 - Konya doğumlu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Avukat, evli.

Mustafa Akış: 1981 - Konya'nın Beyşehir İlçesi doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Avukat. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı.

Harun Tüfekçi: 1971 - Konya'nın Seydişehir İlçesi doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Avukat ve 22 ve 23'üncü dönem Ak Parti Konya Milletvekili, evli ve 1 çocuk babası.

MHP MİLLETVEKİLLERİ

Faruk Bal: 1950 Konya'nın Kıdanhanı İlçesi doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Hukukçu. Devlet Eski Bakanı. MHP Genel Başkan Yardımcısı, evli ve 4 çocuk babası.

Mustafa Kalaycı: 1960 Konya doğumlu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümü mezunu. Mali Müşavir ve 23'üncü dönem MHP Konya Milletvekili, evli ve 2 çocuk babası.

CHP

CHP'nin milletvekili ise 1-Atilla Kart: 1954 Konya'nın Cihanbeyli İlçesi doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Avukat ve 22 ve 23'üncü Dönem CHP Konya Milletvekili. Kart, evli ve 2 çocuk babası.

DHA - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title