Haberler

Konya Pazar Yerinde 5 Kişiyi Yaraladı Çekin Bizim Alnımız Açık Dedi

(KJ: Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))Pazar yerinde 5 kişiyi yaraladı Çekin bizim alnımız açık dedi

KONYA'da dün pazar yerinde seyyar köftecilere av tüfeğiyle rastgele ateş açması sonucu köftecinin çevresindeki 5 pazarcıyı yaralayan Muammer D., babası Hasan D. ve dedesi Sedat D. geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Muammer D., kendisini görüntüleyen basın mensuplarına "Çekin biçim alnımız açık." dedi.

Olay, dün saat 14.15 sıralarında merkez Meram İlçesi Muhacir Pazarı'nda meydana geldi. Muammer D.(30), babası Hakan D. (50) ve dedesi Sedat D. (64), iddiaya göre geçen pazartesi günü birlikte seyyar köfteci Mehmet Ali Durgut (30) ve Aziz Yeşil'den (34) köfte yedi ve parasını ödemeden ayrıldı. İddiaya göre Muammer D., dün de dedesi ve babasıyla aynı yerden köfte yedi ve hesabı ödemeden ayrılmak istedi. Bunun üzerine Durgut ve Yeşil de tepki gösterdi. İki grup arasında çıkan kavga da Sedat D., ve oğlu Hakan D., dövüldü. Pazar alanından ayrılan Muammer D., kısa bir süre sonra babası ve dedesiyle tekrar pazar alanına gelip seyyar köftecinin aracına doğru elindeki av tüfeğiyle rastgele ateş açtı. Durumu fark eden Durgut ve Yeşil, saklanırken çevrede pazarcılık yapan Ali Sözüar (31), Ahmet Koçak (31), Abdulaziz Turan (33), Mücahit Veysel Başoda, bir pazarcının yanında çalışan Suriyeli İlyas Halil, saçmaların vücutlarına isabet etmesi sonucu yaralandı.

5 YARALININ VÜCUDUNDAN 19 ADET SAÇMA ÇIKARILDI

Yaralı 5 kişi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan 5 kişinin vücudundan 19 adet saçma çıkartıldığı öğrenildi. Kaçan Muammer D., babası Hakan ve dedesi Sedat D. de kısa sürede polis tarafından yakalandı.

KÖFTECİNİN YAKINLARI, ZANLININ EVİNE SALDIRDI

Olaydan sonra seyyar köftecilerin yakını yaklaşık 50 kişi, Muammer D.'nin, pazar yerinin bir sokak arkasındaki evine baskına gitti. Evi taşlayan saldırganlar sopa ve taşlarla 3'ü kadın 4 kişi ile 1 komiser yardımcısı yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, güçlükle öfkeli kalabalığı evden uzaklaştırırken, diğer aile fertlerini de polis aracına bindirip, başka bir güvenli noktaya götürdü. Polis, eve saldıran şüphelilerin kimliğini belirlemek için çalışmasını sürdürüyor.

"GÖZÜM DÖNDÜ"

Muammer D.'nin polise verdiği ilk ifadesinde "Babamla, dedeme saldırdılar. Bunu görünce gözüm döndü. Pazarın yakınında bulunan evime gidip pompalı tüfeği aldım. Beni görünce kaçmaya başladılar, ben de arkalarından ateş ettim" dediği öğrenildi.

Sorguları tamamlanan Muammer D., babası Hakan D. ve dedesi Sedat D., geniş güvenlik önlemleri altında Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Muammer D., kendini görüntüleyen basın mensuplarına "Çekin bizim alnımız açık."dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meram Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title