Haberler

Konya normalleşmeye hazırlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, normalleşme sürecine geçiş döneminde vatandaşların, yoğun olarak kullandığı caddeler, tramvay ve otobüs durakları, alt ve üst geçitler, yaya yolları ve bisiklet yollarında temizlik çalışması yaptığını bildirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, normalleşme sürecine geçiş döneminde vatandaşların, yoğun olarak kullandığı caddeler, tramvay ve otobüs durakları, alt ve üst geçitler, yaya yolları ve bisiklet yollarında temizlik çalışması yaptığını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de görülmeye başladığı ilk günden itibaren vatandaşların sağlığı için dezenfeksiyon seferberliği başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada ifadesine yer verilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde şehir genelinde sürdürdükleri cadde düzenleme çalışmalarının yanı sıra temizlik çalışmalarına da büyük önem verdiklerini vurguladı.

Çalışmaların devam edeceğini aktaran Altay şunları kaydetti:

"Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde ise, normal günlerde yoğun kullanılan alanlarda periyodik olarak temizlik, yıkama ve dezenfeksiyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimiz normalleşmeye hazırlanıyor. Hemşehrilerimizin sağlığı için her türlü tedbiri almaya ve çalışmayı gerçekleştirmeye devam edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda bu sıkıntıları hep birlikte atlatacağız."

Şehirde, yürütülen dezenfeksiyon çalışmalarıyla ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Büyükşehir, Konya genelinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı 54 taşıt, 37 yaya alt ve üst geçidi ile 24 hızlı tren alt geçidinin temizliğini sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde düzenli olarak gerçekleştiriyor. Halkın yoğun olarak kullandığı otobüs durakları ile tramvay duraklarında da temizlik ve yıkama çalışması yapan ekipler, Beyşehir, Adana, Ankara, İstanbul ve Antalya çevre yollarında da bariyer ve ferforjelerin temizliğini gerçekleştiriyor. 550 kilometre bisiklet yolu ağıyla bisiklet şehri olan Konya'da yoğun kullanılan bisiklet yolları sabunlu suyla yıkanıyor.

Büyükşehir ekipleri, Tarihi Bedesten Çarşısı'nda kademeli olarak gerçekleşecek normalleşme süreci öncesi oluşabilecek yoğunluğa karşı da işyerlerinin önü ve caddelerin temizliğini yaparak, tarihi, turistik alanların duvarlarına yapıştırılan afiş ve broşürleri görüntü kirliliğinin giderilmesi adına temizledi. Ekipler, Mevlana Meydanı, İstanbul Caddesi, Kayalıpark, Kültürpark, Zafer Meydanı, Kılıçarslan Şehir Meydanı, Alaaddin Bulvarı gibi yoğun kullanılan bölgelerde çöp kovaları, cami şadırvanları ve yollarda sabunlu suyla yıkama işlemi gerçekleştirdi."

Kaynak: AA / Güncel

Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title