Haberler

Konya: Konya'da YÖK'e Tepki

Konya'da, Disk-emekli Sen, Ses, Bes Yapı Yol Sen ve Eğitim-sen Ortak Düzenledikleri Basın Açıklamasıyla Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) Tepki Gösterdi.

Konya'da, Disk-Emekli Sen, Ses, Bes Yapı Yol Sen ve Eğitim-Sen ortak düzenledikleri basın açıklamasıyla Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) tepki gösterdi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında grup adına konuşan basın sözcüsü Süleyman Kılıç, YÖK'ün kaldırılması ve üniversitelerin özerkleştirilmesini istediklerini ifade ederek, "Bilimsel bilgiyi üretmek, bu bilgiyi üretecek insanları yetiştirmek ve üretilen bilgiyi toplumla paylaşmak üniversitelerin temel hedefleridir. Bu evrensel bir gerçektir. Üniversiteler, toplumsal gelişmeye ve aydınlanmaya öncülük etmelidir. Ancak o zaman gerçek işlevlerini yerine getirmiş olacaklardır. Özerklik; üniversitelerin akademik çalışmaları, işleyiş kuralları, yönetimleri ve diğer faaliyet alanları bakımından kendi iradeleriyle oluşturdukları organlar eliyle kendi kendilerini yönetmelidir. Ancak ülkemizde başta YÖK düzeni olmak üzere, tüm siyasi iktidarlar üniversiteleri kendi denetimleri altına almaya çalışmışlardır" dedi.

Daha sonra taleplerini sıralayan Kılıç, "Üniversiteler özerk, katılımcı, laik, demokratik ve çağdaş bir yapıya kavuşturulmalıdır. Üniversitelerde karar alma yetkisi demokratik olarak oluşturulan kurullara, alınan kararları yürütme yetkisi ise seçilmiş görevlilere verilmelidir. Üniversite öğrencilerinin burs alma koşullarını sınırlayan Yurt-Kur Burs Yönetmeliği iptal edilmeli, burs olanakları tüm öğrencileri kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir. Tüm üniversite hayatı öğretim üyesi, araştırma görevlileri, diğer üniversite çalışanları ve öğrencileri kapsayacak şekilde demokratikleştirilmelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title