Haberler

Konya: Konya'da Yerel Yönetimler

- Konya'nın Merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Tarafından Konya'da İlk Kez Yapılan ve Osmanlı Dönemi Dulhanelerinin Örnek Alındığı Şefkatevleri'ne Ek Bina Yapılıyor.

- Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya'da ilk kez yapılan ve Osmanlı dönemi Dulhanelerinin örnek alındığı Şefkatevleri'ne ek bina yapılıyor.

Selçuklu İlçesi Hocacihan Mahallesi'nde halen 16 daire olarak hizmet veren şefkatevleri yapılacak ek bina ile toplam 48 daireye ulaşacak. Sosyal destek projelerinin şehir hayatına olumlu etkiler yaptığını ve projelere hayırseverlerinde destek verdiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, “Belediye olarak, sosyal destek projelerine önem veriyoruz. Şehrimizin her alanda gelişmesi ve bu gelişmeye bağlı olarak halkımızın yaşam standartlarının yükselmesi için uğraşıyoruz. Şefkatevleri Projesi Türkiye genelinde 'En İyi Uygulanan Proje' olarak birincilik ödülü almış bir çalışmadır. Halen 16 dairede, eşinden boşanmış ve zor durumdaki kadınlar kalmaktadır. Bu binaya ek olarak yapılacak 32 dairelik inşaatın temel çalışmaları başlamıştır. Yeni yapılacak şefkatevleri ek binası toplam 1 milyon YTL'ye malolacak ve 2007 Kasım ayında hizmete girecek.

Bu projeye destek veren hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şefkatevleri Projesi, Türkiye genelinde yapılan proje yarışmasında birincilik ödülü almış ve geçtiğimiz yaz ayında kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından ziyaret edilip, “Örnek Çalışma” olarak gösterilmişti.

(BÇ-FM)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title