Haberler

Konya: Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Mezuniyet Töreni

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-5 harbe hazırlık eğitimlerini tamamlayan 15 pilot diplomasını aldı.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-5 harbe hazırlık eğitimlerini tamamlayan 15 pilot diplomasını aldı.

3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenen mezuniyet töreninde, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Atalay Efeer, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Özler, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Adnan Keysan, askeri personel ve mezun olan pilotların aileleri katıldı. Törende konuşan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Özler, F-5 harbe hazırlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan genç pilotların mezun olduğunu belirterek, "3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 8 ay gibi kısa bir sürede yoğun tempoda aldıkları eğitimle subaylarımız kıtalarına yeni bir savaşçı olarak katılacaklardır. Toplam 7 yıllık bir süreci kapsayan bu eğitimler azim ve kararlılık göstergesidir. Havacılığa gönülden bağlı arkadaşlarımız Türk milletinin en yetenekli gençleri arasından seçilerek bugünlere gelmişlerdir. Bu gençlerimiz, Türk Hava Kuvvetleri'nin en genç harbe hazır uçucuları olarak vatanımızı korumakla görevlendirildi" dedi.

Yaş kütüğüne devre birincisi Hava Pilot Teğmen Mehmet Durkan'ın uçak maketi çakmasının ardından, mezun olan pilotlara, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Atalay Efeer, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Özler ve Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Keysan diplomalarını verdi.

Tören sonrası konuşan 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Atalay Efeer, "Son yıllarda meydana gelen siyasi ve askeri gelişmeler, içinde bulunduğumuz bölgeyi dünyanın belirsizlikler ve risklerle dolu istikrarsız bir bölgesi haline gelmiştir. Bu kritik bölgede barışın korunması ve istikrarın yeniden tesis edilmesi, ancak caydırıcılık vasfı yüksek her ortamda hareket icra edebilen güçlü bir hava kuvvetlerine sahip olmakla mümkündür. Üstün teknoloji ürünü uçak ve silahlar ancak üstün düzeyde eğitilmiş personelle üstün sevk idare yeteneğine sahip komutanlarla bütünleştiği zaman gerçek bir hava gücü hüviyetini kazanır" dedi.

Programın bitmesinin ardından komutanlar ve mezun olan pilotlar uçakların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title