Haberler

Konya kasaplar odası başkanı: 2 lokantayı temize çıkarmak için bir şehir suçlanamaz

Güncelleme:

Konya Kasaplar Odası Başkanı: 2 lokantayı temize çıkarmak için bir şehir suçlanamazKONYA Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, Afyonkarahisar'da 2 lokantada domuz eti tespit edilmesi üzerine Afyonkarahisar Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük'ün, kebapta çıkanın domuz yağı olduğu ve...

Konya Kasaplar Odası Başkanı: 2 lokantayı temize çıkarmak için bir şehir suçlanamaz

KONYA Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, Afyonkarahisar'da 2 lokantada domuz eti tespit edilmesi üzerine Afyonkarahisar Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük'ün, kebapta çıkanın domuz yağı olduğu ve Konya'dan aldıklarını söylemesine tepki gösterdi. Balbaloğlu, "Oda başkanı 2 lokantayı temize çıkarmak adına Konya gibi bir şehri suçladı. Kendisinden tekzip bekliyoruz. Geri adım atmazsa bizde hukuka başvuracağız."dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 13 Ocak'ta açıklanan hileli ve tağşişli gıda ifşa listesinde, Afyonkarahisar'da 2 lokantada 'Adana Kebap'ta domuz eti tespit edildiği açıklandı. Açıklamanın ardından Afyonkarahisar Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük, tespit edilenin et değil, yağ olduğunu ve kebap yağının da Konya'dan alındığını iddia etti. Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu da meslektaşı Yörük'ün açıklamasına tepki gösterdi. Afyonkarahisar Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük'ün bu açıklamasından geri dönmeye davet eden Balbaloğlu, şunları söyledi:

"Afyonkarahisar Kasaplar Odası Başkanı'nın talihsiz bir açıklaması olmuştur. 'Konya'dan gelen kuyruk yağında domuz eti tespit edildi' diye. Aslı astarı olmayan belgesi olmayan bir durumdur. Konya'mızda asla böyle bir şeyin olmayacağı gibi, esnafımızın da böyle bir şeye tenezzül etmeyeceğini biliyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tağşiş listesinde yer alan bu iki Adana kebapçı firmasında domuz yağı değil de, domuz eti tespit edilmiştir. Kasaplar Odası Başkanı'nın herhalde Tarım Bakanlığı'nın verdiği rapordan haberi yok ki, iki esnafı masumane duruma getirmek için, temizlemek için Konya gibi bir şehri zan altında bırakmıştır. Konya halkı ve esnafı böyle şeylere kesinlikle tenezzül etmez. Afyonkarahisar Kasaplar Odası Başkanı ile birebir görüştük. Bir tekzip yayınlatmak suretiyle bir düzeltme yaparsa biz de buna göre bir tutumda bulunacağız. Ancak diretirlerse biz de hukuka başvuracağız. Afyonkarahisar Tarım il Müdürlüğü ile yapılan görüşmede, bahsedilen lokantadan alınan üründe yapılan incelemede bu üründe domuz yağı veya kuyruk yağı olmadığı, tespit edilen ürünün tamamen domuz eti olduğu laboratuvar sonuçlarıyla da sabit."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afyon Konya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title