Haberler

Konya'da Gece Yarısı Tehlikeli Gerginlik! Yüzlerce Kişi, Suriyelilerin Ev ve İş Yerlerine Saldırdı

Güncelleme:

Konya'da Suriyeli bir şahsın öldüğü gerginliğin ardından yeniden olaylar başladı. Sosyal medyadan örgütlenen yüzlerce kişi, Suriyelilerin ev ve iş yerlerine saldırdı.

Konya'nın Karapınar ilçesinde dün taciz iddiasıyla Suriye uyruklu 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kavganın ardından yeniden gerginlik yaşandı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen yüzlerce kişi, önce yürüyüş yaptı, ardından da Suriyelilerin kaldığı ev ve işyerine saldırıp, ateşe vermeye çalıştı. Polisin, olaylar başladıktan hemen sonra Suriyelileri evlerinden tahliye etmesi, olası bir faciayı önledi.

DOKTORLARIN TÜM ÇABASINA RAĞMEN KURTARILAMADI

Dün saat 00.30 sıralarında Fatih Mahallesi Seçilmiş Sokak'ta oturan Mehmet Ertunç (20), arkadaşlarıyla birlikte gezerken, daha önce kız kardeşini rahatsız edip, tacizde bulunduğunu iddia ettiği aynı sokakta oturan Suriyeli 8 çocuk babası Mustafa El Muhammed (35) ve 5 çocuk babası Hüseyin El Muhammed ile karşılaştı. İki grup arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında eve gidip av tüfeğini alan Mehmet Ertunç, Suriyeli iki kişinin üzerine ateş açtı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan Mustafa El Muhammed ile Hüseyin El Muhammed, ambulansla Karapınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mustafa El Muhammed doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Hüseyin El Muhammed ise ilk müdahalesinin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Gözaltına alınan Mehmet Ertunç ile olaya karıştığı öne sürülen Hasan Özenli (24) ve Davut Güner, bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Mustafa Güdal (34) ise serbest bırakıldı.


SOSYAL MEDYADAN ÖRGÜTLENDİLER

İlçede bugün saat 21.00 sıralarında taciz olayı iddiasıyla sosyal medya üzerinden örgütlenen yüzlerce kişi, Anıt Meydanı'nda toplanıp, Suriyelileri istemedekilerini dile getirdi. Ardından ilçede yürüyüş yapan kalabalık, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından polisin uyarısı üzerine dağıldı.

KALABALIĞA TOMA İLE MÜDAHALE EDİLDİ

Ancak dağılan kalabalığın büyük bir bölümü Çetni Mahallesi'nde hasarlı ve yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltılan Suriyelilerin kaldığı sağlık ocağı binasına gitti. Polis, binanın çevresinden önlem alırken, Konya ve Ereğli'den de takviye çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Öfkeli kalabalığın dağılmaması üzerine TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale edildi. Bunun üzerine öfkeli kalabalık bu kez polise tepki gösterdi. TOMA'nın önüne geçen Ak Parti İlçe Başkanı Naci Tartan da tazyikli sudan nasibini aldı.

KAYMAKAM OLAY YERİNE GELDİ

Daha sonra olay yerine gelen Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, kalabalığı dağılmaları konusunda ikna etmek için yoğun çaba harcadı. Kaymakam Karaca'nın Suriyelilerin ilçe dışına çıkartılacağı sözünü vermesi üzerine kalabalık grubun bir kısmı ikna olup dağıldı. Bu sırada eski sağlık ocağı binasındaki Suriyeli sığınmacılar da tahliye edildi.

SURİYELİLERİN EVLERİNE TAŞ VE SOPALARLA SALDIRDILAR

Bölgeden öfkeli kalabalıktan bazıları ise bu kez, ilçe merkezinin farklı noktalarında Suriyelilere ait ev ve işyerlerine taş ve sopalarla saldırdı. Evlerin camlarını kırdı, bazı binaları da ateşe vermeye çalıştı. Polisin, daha önce Suriyeli sığınmacıları bulundukları yerden tahliye etmesi, olası bir faciayı önledi.

Kentte gerginlik sürerken, polis güvenlik tedbirlerini artırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Karapınar Suriye Konya 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title