Haberler

Konya Kafeye Silahlı Baskın Düzenleyen Zanlı Tutuklandı

Konya'nın Ereğli ilçesinde kavga ettiği kişilerin bulunduğu kafeye silahlı baskın düzenleyen Metin Ç.(24), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Konya'nın Ereğli ilçesinde kavga ettiği kişilerin bulunduğu kafeye silahlı baskın düzenleyen Metin Ç.(24), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Baskın sırasında kafede müşteri olarak bulunan ve tüfekten çıkan saçmaların sol yanağına isabet etmesi sonucu yaralanan diş teknisyeni Teslime Tomak (20), kaldırıldığı hastanedeki plastik cerrahi servisindeki tedavisinin sürdüğü belirtildi. Kafeye yapılan silahlı baskın anı ise ve müşterilerin panik ve korku içindeki kaçış anı iş yerinin güvenlik kamerasına kaydedildi.

Olay,geçen salı günü saat 17.00 sıralarında Hacımutahir Mahallesi Eczacı Sami Sokak'taki bir kafede meydana geldi. Metin Ç., elinde av tüfeğiyle, kardeşi Bayram Ç. (22), akrabası Bayram Ç. (20) ve arkadaşları Recep T. (20), Abidin T. (21) ile birlikte kafeye geldi. Metin Ç. ve yanındakiler, kısa bir süre önce yolda aracına zarar verdiğini ileri sürüp kavga ettikleri Ali C. (22) ve Mevlüt S. (22) ile arkadaşlarına saldırmak istedi.

GENÇ DİŞ TEKNİSYENİ OTURURKEN YARALANDI

Metin Ç.'nin kafeden içeri girerken açtığı ateşte, tüfekten çıkan saçmalardan bazıları kafenin giriş kapısının yanında masada arkadaşlarıyla birlikte oturan Ereğli Devlet Hastanesi'nde görevli diş teknisyeni Teslime Tomak'ın, sol yanağına isabet etti. Tomak, arkadaşları ve kafede bulunan diğer müşterilerden bazıları panik ve korku içinde masaların altına sığındı, bazıları da sağa sola kaçtı.

Bu sırada, kafenin sağ bölümünde oturan Ali C. ve Mevlüt S. ile arkadaşları, Metin Ç.'nin arkadaşlarıyla birlikte silahla geldiğini görünce kafenin tuvaletine giderek, kapıyı kilitleyip saklandı. Metin Ç. elinde tüfekle peşlerinden tuvaletlere doğru yöneldiği sırada müşteri olarak bulunan Mustafa Y., güçlükle Metin Ç.'nin elindeki silahı aldı. Kafenin sahibi Serkan Kaya ve çalışanlar da, silahlı grubu tepki göstererek dışarı çıkardı.

Bu sırada kanlar içinde kalan Teslime Tomak da arkadaşlarının yardımıyla kendisini dışarı attı. Tomak, çağrılan ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavinin ardından Konya'da sevk edilen Tomak'ın, kaldırıldığı hastanedeki plastik cerrahi bölümünde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Kafedeki saldırı anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Kaçan şüpheliler, Metin Ç., kardeşi Bayram Ç., akrabası Bayram Ç. ve arkadaşları Recep T. ile Abidin T. 'Kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme' suçlarından, polis tarafından gözaltına alındı. Diğer grupta bulunan Ali C. ve Mevlüt S. de gözaltına alındı.

Şüphelilerden Metin Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ereğli Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title