Haberler

Konya - İnternette, Yardım İsteyenleri Dolandırmışlar

Konya'da Bir İnternet Sitesi Sayesinde Yardıma Muhtaç Olduklarını Duyurmaya Çalışanların Siteye Yazdıkları Telefon Numaraları Sayesinde, Muhtaçlara Ulaşarak, Yardım Etme Bahanesiyle Dolandıran 34 Yaşındaki K.b ile Eşi 33 Yaşındaki S.b. Polis Tarafından Gözaltına Alındı. Kendisini Doktor Olarak Tanıtan K.b.'nin 20'nin Üzerinde Yardıma Muhtaç Kişiyi Dolandırdığı Öğrenildi.

Konya'da bir internet sitesi sayesinde yardıma muhtaç olduklarını duyurmaya çalışanların siteye yazdıkları telefon numaraları sayesinde, muhtaçlara ulaşarak, yardım etme bahanesiyle dolandıran 34 yaşındaki K.B ile eşi 33 yaşındaki S.B. polis tarafından gözaltına alındı. Kendisini doktor olarak tanıtan K.B.'nin 20'nin üzerinde yardıma muhtaç kişiyi dolandırdığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kendisini doktor olarak tanıtan bir kişinin, bir internet sitesi aracılığıyla yardıma muhtaç olduklarını duyurmaya çalışanları, telefonla arayıp, yardım etme karşılığında postane ve banka masrafı olan 150 TL'nin eşine ait hesaba yatırılmasını istediği ihbarını aldı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, yardıma muhtaç kişilerden, yardım yapacağım bahanesiyle 150 TL eşinin hesabına para yatırttıran kişinin daha önce bir hastanede aşçı olarak çalışan ve arkadaşlarını yemekhanede işe sokmak bahanesiyle dolandırılan K.B. olduğunu belirledi. Polis K.B.ile hesabana para yatırılan eşi S.B.'yi merkez Meram İlçesi Karaman Caddesi'ndeki evlerinde gözaltına aldı.

K.B.'nin bu yöntemle Denizli , İzmir, Konya, ve Eskişehir olmak üzere birçok ilde 20'nin üzerindeki kişiyi dolandırdığı ve tespit edilelebilen şu ana kadar ki miktarın ise 3 bin TL olduğu öğrenildi.

Konya Numune Hastanesi'nde Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden K.B., kendisini görüntüleyen gazetecilere "Eşimi çekmeyin onun bir suçu yok" dedi.

Şüphelilerden S.B., polisdeki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest kalırken, K.B. de 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title