Haberler

Konya: Fransa'ya Ermeni Gelinle Türk Eşinden Tepki

Fransa Parlamentosu'nun Aldığı Sözde Ermeni Soykırımını Suç Sayan Yasa Tasarısına Tepki Gösteren Ermeni Gelin Maya Nazaryan, Fransa'nın Düzgün Bir Karar Almasını İstediğini Söyledi.

Fransa Parlamentosu'nun aldığı sözde Ermeni soykırımını suç sayan yasa tasarısına tepki gösteren Ermeni gelin Maya Nazaryan, Fransa'nın düzgün bir karar almasını istediğini söyledi.

2004 yılında Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı tarafından evlendirilen Ermenistan doğumlu Maya Nazaryan ile Konyalı Ali Bozkaya, 1.5 yaşındaki çocuğu ve kayınvalidesiyle birlikte Fransa'nın aldığı Ermeni soykırımının suç sayılmasına yönelik karara karşı düzenlenen basın toplantısına katıldı. Ermeni gelinle Türk damadın katıldığı basın toplantısında konuşan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir, "Vakfımız Türkiye Cumhuriyeti kuruluşudur. Kurucularının hepsi Türk vatandaşıdır. Türkiye Cumhuriyeti ile uğraşanlara ve Fransa'ya şu mesajı vermek istiyorum. Selçuklu'dan, Osmanlı'ya, Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar milletimiz dünyaya ve insanlığa kardeşliğini, sevginin, hoşgörünün en güzel örneklerini göstermiştir. Fransa'nın kabul ettiği yasanın hemen geri çekilmesini istiyoruz. Biz 2004 yılında bir Ermeni ile Türk kardeşimizi evlendirdik ve şu an İzmir'de mutlu bir hayat sürüyorlar, bugün yanımıza gelerek bize destek oldular. Onların bu mutluğunun örnek olmasını istiyorum" dedi.

2 yıl önce evlenerek Türkiye'ye yerleştiğini belirten Ermeni asıllı Maya Nazaryan ise, "Ben Ermeni soykırımın olduğunu düşünmüyorum. Fransa'nın düzgün bir karar almasını istiyorum. Şu anda aldığı kararı tekrar gözden geçirmeli ve iptalini istemelidir. Ben Türk olan eşimle çok mutluyum. Herkes birlik içinde yaşamalıdır. Benim düşüncem bu şekildedir" şeklinde konuştu.

Eşinin Ermeni olmasına kimsenin tepki vermediğini belirten Ali Bozkaya, "Biz eşim ve çocuğumla çok mutluyuz. 2 yıllık evliyim ve bir çocuğum var. Ermeni soykırımı yapıldığını düşünmüyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title