Haberler

Konya: Fransa'da Sözde "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Konya'da Özel Bir Dil Kursu, Fransa Meclisi'nin Sözde Ermeni Soykırımının İnkarını Suç Sayan Yasa Teklifini Kabul Etmesinin Ardından Fransızca Kurslarını İptal Etti.

Konya'da özel bir dil kursu, Fransa Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifini kabul etmesinin ardından Fransızca kurslarını iptal etti.

Sözde Ermeni soykırımının inkar yasa tasarısının Fransız Parlamentosu tarafından kabul edilmesine tepki gösteren Konya'daki Özel Tek Dünya Yabancı Dil ve Bilgisayar Merkezi, Fransızca kurslarını iptal ederek, kursa yazılan yaklaşık 20 öğrencinin ödediği parayı da geri iade etti.

Öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenleyen dil kursunun yöneticisi İsmail Haydaroğlu, Fransa'ya karşı sivil tepkilere destek verdiklerini söyledi. Fransızca kursunu iptal ederek bu yönde adım attıklarını kaydeden İsmail Haydaroğlu, "Bizler sadece resmi tepkilerle yetinmiyoruz. Bir sivil inisiyatif olarak, bir vatandaşlık görevi olarak, yasal olduğu kadar demokratik argümanlarımızla da tepki gösterilmesinden yanayız. Bir yabancı dil merkezi olmamız ve TOEFL sınav merkezi olmamız nedeniyle uluslararası ilişkilere sahip bir kurumuz. Bu özellikleri nedeniyle bu konuda vereceğimiz tepki

daha anlamlı olacaktır" dedi.

Dil kursu için verdikleri paraları geri iade edilen öğrenciler de Fransa'ya karşı oluşan boykotu sonuna kadar sürdüreceklerini söylediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title