Haberler

Konya 'fethullah Hoca' Denmesinden Rahatsız Olan Öğretim Görevlisi Adını Değiştirdi

?Fethullah hoca? denmesinden rahatsız olan öğretim görevlisi adını değiştirdiKARAMAN'da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne bağlı Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi 37 yaşındaki Fethullah Baldır, toplumda ve öğrencilerinin kendisine 'Fethullah hoca' demesinden...

?Fethullah hoca? denmesinden rahatsız olan öğretim görevlisi adını değiştirdi

KARAMAN'da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne bağlı Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi 37 yaşındaki Fethullah Baldır, toplumda ve öğrencilerinin kendisine 'Fethullah hoca' demesinden rahatsızlık duyunca mahkemeye müracaat ederek adını 'Yusuf Selim' olarak değiştirdi.

Karaman Adliyesi'nde 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne müracaat ederek 'Fethullah' olan ismini değiştiren Baldır, 17-25 Aralık tarihinden sonra isminden rahatsız olmaya başladığını ve daha sonra FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 temmuz darbe girişimiyle bu rahatsızlığının daha da arttığını anlattı. 'Fethullah hoca' olarak anılmaktan dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getiren Baldır şöyle dedi: "Girdiğim ortamlarda ve yeni öğrencilerimle tanışırken kendimi 'Fetullah' olarak tanıtıyorum. Toplum içerisinde 'Fethullah hoca' olarak anılmak beni baya bir rahatsız ediyordu. Ben de bu duyduğum rahatsızlıktan dolayı mahkemeyle başvurarak isminin 'Yusuf Selim' olarak değiştirdim. Mutluyum. Aslında bu kararı almak benim için zordu. Ama gerçekten yaşanan olayları düşündüğüm zaman o zorluğun bunun yanında önemsiz olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra böyle karanlık günlerin ülkemizde tekrar yaşanmamasını diliyorum.??

'YENİ İSMİME TAM ALIŞAMADIM'

Yeni ismine alışmaya çalıştığını da ifade eden Baldır şunları söyledi: 'İsmim daha çok yeni. Yeni ismime alışmaya çalışıyorum. Ben de tam alışamadım. En kısa sürede alışacağımı düşünüyorum. Özellikle bu noktada öğrencilerim katkısının çok olacağını düşünüyorum. Tabi çevrem de hala yeni ismime alışamadı. Bundan sonra tanışacağım insanlarla 'Yusuf Selim' olarak tanışacağım için isme alışmam daha kolay olacaktır. Fethullah hoca olarak anılmak çok rahatsız ediyordu. Şu anda en azıdan bir müddet daha belki böyle hatırlanacağım ama vicdanım, gönlüm rahat olacak.??

Baldır, 'Fethullah' ismini babasının koyduğunu ama ismini değiştirmesi noktasında ailesinin de kendisine destek verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazım Karabekir Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title